Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyrovná rekord Federera? Djokovič má na dosah historické grandslamové maximum

Djokovič má pred sebou ďalšiu výzvu.
Djokovič má pred sebou ďalšiu výzvu.AFP
Novak Djokovič (37) má vo svojej bohatej kariére na dosah ďalší cenný míľnik. Ak srbský tenista na French Open zdolá Lorenza Musettiho (22), vyrovná tým rekord Rogera Federera (42) v počte víťazných grandslamových zápasov.

Obhajca titulu Djokovič, ktorý sa usiluje o svoje štvrté prvenstvo na Roland Garros a 25. grandslamový titul v kariére, sa môže dotiahnuť na Federera už po najbližšom súboji. Švajčiar dosiahol na turnajoch "veľkej štvorky" 369 víťazstiev a v tomto smere doposiaľ drží rekord. Ak však rodák z Belehradu v sobotu zdolá 30. nasadeného Musettiho, vyrovná toto maximum a postúpi do osemfinále.

Srb porazil Taliana štyrikrát z piatich stretnutí. Mladší z dvojice však favorita poriadne vystrašil na French Open 2021, keď vyhral prvé dva sety ich vzájomného súboja vo štvrtom kole a potom v rozhodujúcom dejstve po zranení odstúpil.

"Vždy je vo mne presvedčenie a viera, že môžem vyhrať Grand Slam. To je dôvod, prečo stále súťažím na tejto úrovni," povedal Djokovič, ktorý prvýkrát od roku 2018 pricestoval do Paríža bez titulu v sezóne, v tej aktuálnej sa dokonca nedostal ani do žiadneho finále.

V dvoch zápasoch tohtoročného French Open však nestratil ani set a vo štvrtok predviedol pôsobivých 43 winnerov proti 63. hráčovi sveta Robertovi Carballesovi Baenovi. Ani jedno dejstvo však nestratil ani Musetti, ktorý zdolal Galána a Monfilsa.

Djokovič - Musetti (sobota, najskôr o 20:15)