Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zverev porazil De Minaura a štvrtýkrát v rade postúpil do semifinále French Open. Prelomí svoje prekliatie?

Zverev postúpil do semifinále French Open štvrtý rok po sebe.
Zverev postúpil do semifinále French Open štvrtý rok po sebe.Profimedia
Alexander Zverev (27) porazil Austrálčana Alexa de Minaura (25) 6:4, 7:6, 6:3, natiahol svoju neporaziteľnosť na 11 zápasov a štvrtý rok po sebe sa dostal do semifinále French Open. To sa mu zatiaľ nepodarilo prekonať. Šancu na prelomenie negatívnej bilancie bude mať proti Casperovi Ruudovi (25) z Dánska.

Zverev - De Minaur 6:4, 7:6, 6:3

Po nie príliš vydarenom začiatku antukovej jari ovládol Zverev Masters v Ríme, zahral si svoje prvé finále v sezóne a ukončil deväťmesačné čakanie na titul. Formu si priniesol aj na French Open, kde premenil nadobudnuté sebavedomie na svoj najlepší výsledok na tomto Grand Slame.

Vo štvrťfinále 27-ročný Nemec vyhral svoj zápas proti rozbehnutému Alexovi de Minaurovi. O dva roky mladšieho Austrálčana zdolal po troch hodinách pomerne vyrovnaného zápasu, pričom v druhom sete odvrátil setbal a v tajbrejku unikol zo stavu 0-4.

"Fyzicky som v skvelej forme, zdravie mi drží a som pripravený hrať päťsetové zápasy. O moju fyzickú prípravu sa stará môj otec. Naučil ma španielsky spôsob tenisu, teda všetko obehať. Chcel by som byť niekedy agresívnejší, ale veľmi mi to nejde," povedal v pozápasovom rozhovore Zverev, ktorý zahral iba 20 winnerov a urobil 48 nevynútených chýb.

Nemecký tenista si vylepšil vzájomnú bilanciu s De Minaurom na 8:2, pričom obe prehry utrpel v tímových súťažiach na súperovej pôde (ATP Cup 2020 a United Cup 2024).

Zverev sa dostal do semifinále grandslamového turnaja ôsmykrát v kariére, z toho štvrtý rok po sebe na French Open. Do finále to dotiahol len na US Open 2020 po odvrátení stavu 0:2 na sety proti Španielovi Pablovi Carrenovi, ale v následnom boji o titul neudržal vedenie 2:0 proti Dominicovi Thiemovi.

Dvojnásobný víťaz Turnaja majstrov či olympijský medailista z Tokia 2021 sa pokúsi urobiť predposledný krok na ceste za premiérovým grandslamovým triumfom v piatok proti Casperovi Ruudovi. S o dva roky mladším Nórom má vyrovnanú bilanciu 2:2, ale posledné dva duely prehral. Naposledy vlani v semifinále Roland Garros, keď neuhral ani set a skončil v kanári.

V dolnej polovici pavúka sa o účasť vo finále stretnú Talian Jannik Sinner a Španiel Carlos Alcaraz.