Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichová má druhý grandslam z deblu, French Open vyhrala s Češkou Valentovou

Aktualizované
Jamrichová sa teší zo zisku tretieho grandslamu.
Jamrichová sa teší zo zisku tretieho grandslamu.Profimedia
Slovenka Renáta Jamrichová (16) spoločne s Češkou Terezou Valentovou (17) vyhrali ako turnajové trojky štvorhru na juniorskom French Open, keď vo finále porazili štvrtý nasadený americký pár Tyra Caterina Grantová (16)/Iva Jovicová (16) 6:4, 6:4. Pre Jamrichovú je to už tretí grandslamový titul, keď prvý získala na Australian Open 2023 rovnako vo štvorhre, totožný grandslam ovládla tento rok i v dvojhre.

Grantová/Jovicová - Jamrichová/Valentová 4:6, 4:6

Slovensko-česká dvojica zvíťazila po hodine a štyroch minútach. Vo finále sa odohralo dvadsať gemov, z toho rovná polovica sa skončila neuhájením servisu. 

Rozhodujúce brejky víťaziek prišli za stavu 4:4 v oboch setoch. Následne už Jamrichová s Valentovou dopodávali na triumf v sete, respektíve zápase a tým pádom aj na celom turnaji. Na výhru potrebovali tri mečbaly. Valentová slávila v Paríži víťazné double, premožiteľku nenašla ani vo finále juniorského singla.

Jamrichová získala tretí grandslamový titul v kariére. V januári triumfovala v juniorskej dvojhre na Australian Open. Vlani vyhrala v Melbourne štvorhru spoločne s Taliankou Federicou Urgesiovou. Jamrichová s Valentovou uspeli hneď v spoločnej premiére na grandslamovom turnaji.

"Ďakujem Tereze, že bola v Paríži mojou deblovou partnerkou. Vypálilo to najlepšie ako mohlo a teraz tu stojíme ako víťazky. Chcem sa poďakovať aj parížskym fanúšikom, ktorí vytvorili skvelú atmosféru. Veľká vďaka patrí aj mojim trénerom, tenisovému Jánovi Matúšovi, kondičnému Tadeášovi Mikesovi, rodičom a sestrám Petre so Zuzanou," uviedla talentovaná 16-ročná Slovenka počas slávnostného ceremoniálu.

V ére samostatnosti vybojovalo titul v juniorskom grandslamovom debli sedem Slovákov, okrem Jamrichovej sa to podarilo Henriete Nagyovej, Chantal Škamlovej, Jane Čepelovej, Filipovi Horanskému, Viktórii Hrunčákovej a Tereze Mihalíkovej.