Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichová s Valentovou sú vo finále French Open, Slovenka zabojuje o tretí grandslam

Jamrichová môže získať tretí grandslam, z toho druhý vo štvorhre.
Jamrichová môže získať tretí grandslam, z toho druhý vo štvorhre.Profimedia
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová (16) s Češkou Terezou Valentovou (17) postúpili do finále juniorskej štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V semifinále zvíťazili na parížskej antuke ako turnajové trojky nad piatym nasadeným taliansko-austrálskym párom Vittoria Paganettiová (17), Emerson Jonesová (15) 7:5, 6:2.

Valentová/Jamrichová - Paganettiová/Jonesová 7:5, 6:2

V dueli o titul nastúpia proti štvrtému nasadenému americkému tandemu Iva Jovičová, Tyra Caterina Grantová.

Jamrichová bude mať šancu získať tretí grandslamový titul. V januári triumfovala v juniorskej dvojhre na Australian Open. Vlani vyhrala v Melbourne štvorhru spoločne s Taliankou Federicou Urgesiovou.

Paradoxne, cestu Jamrichovej v singli na tohtoročnom French Open vo štvrťfinále zahatala práve Valentová, ktorá zaobstará čisto české finále s Laurou Samsonovou.

"Je to skvelý úspech Renatky i celého slovenského tenisu. S Terezou má dobré šance uspieť vo finále a pridať k vlaňajšej trofeji z Australian Open ďalší deblový titul. Pevne verím, že Renatka zostane aj po Roland Garros juniorskou svetovou jednotkou," uviedol pre TASR generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.