Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšia senzácia tínedžerky sa nekonala, chuť boja o grandslamový titul okúsi Paoliniová

Paoliniová vyzve svetovú jednotku.
Paoliniová vyzve svetovú jednotku.AFP
Jasmine Paoliniová (28) bude v sobotu súperkou Igy Swiatekovej (23) vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom French Open. V druhom semifinále zdolala v pozícii nasadenej dvanástky 17-ročnú Mirru Andrejevovú. Na parížskej antuke dosiahla životný úspech a v pondelok bude prvýkrát v kariére figurovať v elitnej svetovej desiatke.

Paoliniová - Andrejevová 6:3, 6:1

Paoliniová vo štvrtom geme prelomila podanie Andrejevovej a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 4:1, ktorý bol v prvom sete rozhodujúci. Talianka hrala trpezlivo od základnej čiary, robila minimum nevynútených chýb. Ruska sa snažila hrať útočne, no priveľa kazila najmä z bekhendu.

V úvode druhého dejstva Paoliniová dvakrát brejkla súperku a šancu na postup do prvého grandslamového finále už z rúk nepustila. V siedmom geme premenila po úspešnom smeči hneď prvý mečbal a odplatila Ruske prehru z májového turnaja WTA v Madride.

"Som veľmi šťastná, že vo veku 28 rokov sa mi podarilo postúpiť do prvého finále na podujatí veľkej štvorky. Bol to ťažký zápas. Andrejevová hrala počas celého turnaja neuveriteľne, má veľké zbrane," vravela víťazka.

"Vedela som, že ak chcem uspieť, musím podať lepší výkon ako v Madride. Teší ma, že som to zvládla. Na kurte dozrievam a tenis si užívam plnými dúškami," vyznala sa Paoliniová v pozápasovom interview s bývalým španielskym tenistom Álexom Corretjom. Súboj so Swiatekovou bude mať pikantný náboj. Paoliniovej matka totiž pochádza z Poľska, jej starý otec má ghanské korene.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore