Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Favoritky Sabalenková a Rybakinová odštartovali na French Open suverénnymi víťazstvami

Rybakinová je po zdravotných problémoch späť.
Rybakinová je po zdravotných problémoch späť.AFP
Aryna Sabalenková (26) zvládla úlohu favoritky proti 100. hráčke sveta Erike Andrejevovej (20) a urobila prvý krok k obhajobe vlaňajšieho semifinále. Šampiónka tohtoročného Australian Open zdolala Rusku 6:1, 6:2 a na Grand Slamoch vyhrala už 16 setov v rade. Hladko postúpila aj svetová štvorka Jelena Rybakinová (24), ktorá zdolala Belgičanku Greet Minnenovú (26) 6:2, 6:3.

Andrejevová - Sabalenková 1:6, 2:6

Sabalenková v prvom sete nečelila ani jednému brejkbalu, od stavu 1:1 získala šesť hier v rade a prvý set vyhrala za 35 minút. V druhom dejstve trikrát prelomila podanie Andrejevovej a zápas bez problémov dopodávala. Po obhajobe titulu na januárovom Australian Open vyhrala ôsmy grandslamový zápas bez straty setu.

"Som veľmi šťastná, že vás tu dnes všetkých vidím, ako ma podporujete. Bola tu skvelá atmosféra. Viem, že ste nemali na výber, pretože vonku prší... takže ste museli byť na tomto kurte ," žartovala Sabalenková po svojom víťazstve.

Minuloročná semifinalistka urobila 16 nevynútených chýb a k víťazstvu si pomohla 27 víťaznými údermi. Svetová dvojka mala tento rok na oboch antukových prípravných tisíckach veľmi dobrú formu. V Madride aj v Ríme sa dostala do finále, v oboch prípadoch prehrala so svetovou jednotkou Igou Swiatekovou.

Rybakinová - Minnenová 6:2, 6:3

Rybakinová pricestovala do Paríža po takmer mesačnej prestávke. V posledných týždňoch pre chorobu nehrala a prišla o podujatie v Ríme. Svetová štvorka však vstúpila do prvého kola v plnej forme a vďaka 10 víťazným gemom v rade zdolala Belgičanku Minnenovú, vyhrala s ňou už tretí vzájomný zápas a piatykrát v rade vyhrala svoj úvodný duel na French Open.

Ruská rodáčka reprezentujúca Kazachstan predvádzala počas celého zápasu útočný tenis. Šesťkrát získala podanie súperky, trafila 36 víťazných úderov a urobila 21 nevynútených chýb.

"Som veľmi šťastná, atmosféra tu bola úžasná. Som rada, že som sa vrátila a môžem súťažiť na tomto turnaji," povedala Rybakinová v pozápasovom rozhovore na kurte. "V týchto podmienkach sú loptičky ťažšie a musím sa lepšie pohybovať, ale to je tenis. Musím sa prispôsobiť tomuto daždivému počasiu," dodala.