Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gauffová v Paríži otočila duel s Džabúrovou, o finále si zahrá proti neobľúbenej Swiatekovej

Coco Gauffová je vo svojom štvrtom grandslamovom semifinále.
Coco Gauffová je vo svojom štvrtom grandslamovom semifinále.AFP
Američanka Coco Gauffová (20) zdolala na Roland Garros Tunisanku Ons Džabúrovú (29) 4:6, 6:2, 6:3 a štvrtýkrát v kariére postúpila do semifinále grandslamového turnaja. Úradujúca šampiónka US Open si o tretie finále na majors a vyrovnanie parížskeho maxima z roku 2022 zahrá s Igou Swiatekovou (23).

Gauffová - Džabúrová 4:6, 6:2, 6:3

Coco Gauffová hrala grandslamové štvrťfinále siedmykrát v kariére a prvý raz po oslave 20. narodenín. V Paríži sa medzi najlepšiu osmičku prebojovala štvrtý rok po sebe a druhýkrát sa dostala medzi elitné kvarteto, keď zdolala Tunisanku Ons Džabúrovú 4:6, 6:2, 6:3.

Američanka v prvých štyroch kolách v Paríži stratila len 18 gemov, ale v súboji hráčok TOP 10 proti o deväť rokov staršej Tunisanke sa rozbiehala pomalšie. V úvodnom sete si nevypracovala ani jeden brejkbal, trafila iba päť winnerov, vyprodukovala až 14 nevynútených chýb. V troch gemoch na podaní čelila zakaždým aspoň jednému brejkbalu a raz o servis prišla.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Od začiatku druhého setu však dokázala zlepšiť úroveň hry, robila menej chýb a postupne dostávala Džabúrovú pod čoraz väčší tlak. Za stavu 3:1 síce nepotvrdila prvý brejk, ale vyhrala sedem z nasledujúcich ôsmich gemov a vybudovala si rozhodujúci náskok.

Džabúrovej sa v závere podarilo chvíľu vzdorovať a súperke obrat nedarovala zadarmo. Avšak keď odvrátila dva mečbaly a za stavu 4:5 mala brejkbal, Gauffová nepripustila vážnejšie komplikácie a po dvoch hodinách hry na dvorci Philippa Chatriera mohla zdvihnúť ruky nad hlavu.

"Po prvom sete som sa snažila hrať ofenzívnejšie. Ona hrala celý zápas dobre, triafala veľa winnerov, na čo nie som proti ostatným veľmi zvyknutá. Najmä ku koncu som sa snažila diktovať tempo a hoci som nevyužila prvé dva mečbaly, napokon mi to vyšlo," hodnotila Gauffová, ktorá upravila vzájomnú bilanciu s protivníčkou na 5:2.

"Ons je ťažká súperka. Ľudia asi chceli, aby dnes vyhrala. Keď nehrám, tiež jej želám výhru, pretože je to skvelá osobnosť," priznala mladá Američanka.

"Hoci som prehrala prvý set, zápas ma bavil najmä kvôli skvelým fanúšikom. Videla som niekoľko ľudí, ktorí mi naozaj veľmi fandili, čo mi výrazne pomohlo. Dúfam, že mi to pomôže aj v ďalšom kole," pochvaľovala si svetová trojka.

Gauffová na začiatku sezóny vyhrala 10 zápasov v rade a prvú premožiteľku našla až v semifinále Australian Open v Aryne Sabalenkovej. Od tohto momentu sa však nedostala ďalej ako do semifinále.

Víťazka minuloročného US Open postúpila do semifinále grandslamového turnaja štvrtýkrát v kariére, druhýkrát na Roland Garros. O vyrovnanie parížskeho maxima z roku 2022 si zahrá s vtedajšou finálovou víťazkou Poľkou Igou Swiatekovou.

O druhej semifinálovej dvojici sa rozhodne v stredu v dueloch medzi Arynou Sabalenkovou a Mirrou Andrejevovou, respektíve Jelenou Rybakinovou a Jasmine Paoliniovou.

Vondroušová prehrala so Swiatekovou piatykrát, set neuhrala ani vo štvrťfinále French Open