Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je smiešne, že tenis nemá video, uviedla po spornom fiftíne frustrovaná Gauffová

Gauffová apelovala po prehre so Swiatekovou na zavedenie videa v tenise.
Gauffová apelovala po prehre so Swiatekovou na zavedenie videa v tenise.AFP
Coco Gauffová (20) po prehre s Igou Swiatekovou (23) v semifinále French Open vyzvala na zavedenie videa, ktoré by pomohlo rozhodcom posudzovať nejasné situácie. Svetová trojka poukázala na sporný moment vo štvrtej hre druhého setu, keď rozhodkyňa Aurélie Tourteová po jednej z takýchto situácii priznala fiftín poľskej súperke. Hoci Gauffová gem vyhrala a viedla 3:1, napokon zápas prehrala 2:6, 4:6.

Swiateková - Gauffová 6:2, 6:4

"Bolo to zdrvujúce. Keď hráte proti nej (Swiatekovej), záleží na každom bode. Záleží na ňom proti komukoľvek, ale proti nej obzvlášť. Myslím si, že to bol jeden z tých momentov, ale prekonala som to. Ten gem som vyhrala," uviedla Gauffová.

Američanka stratila prvý set za 37 minút, ale na začiatku druhého viedla 2:1. Za stavu 15:0 pre Gauffovú zahlásil čiarový rozhodca pri podaní Swiatekovej aut, pričom Američanka returnovala mimo kurt. Tourteová však označila podanie za dobré a prisúdila fiftín Swiatekovej. Gauffová protestovala, že loptičku zahrala až po ohlásenom aute a chcela výmenu zopakovať. Neuspela a vzápätí neudržala slzy.

"Zvyčajne nie som z týchto rozhodnutí taká frustrovaná, ale myslím si, že to jednoducho bola kombinácia všetkého, čo sa v tej chvíli dialo," pokračovala minuloročná šampiónka US Open.

Na pozápasovej tlačovej konferencii apelovala na zavedenie videa a opakovaných záberov. Systém skúšali vlani organizátori na US Open. Vtedy mali tenisti a ich realizačné tímy tri možnosti na každý set plus ďalšiu na každý tajbrejk na využitie videa. Tento systém s úspechom testovalo aj viacero turnajov ATP.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

"Tenis je jediný šport, v ktorom nielenže nemáme video, ale často rozhoduje jedna osoba. V iných športoch zvyčajne rozhoduje viacero rozhodcov," zamyslela sa Gauffová. 

"Myslím si, že je smiešne, že to nemáme. A to nielen preto, že sa to stalo mne, ale jednoducho si myslím, že by to mal mať každý šport. Ako hráča vás to štve, keď spätne vidíte, že ste mali pravdu. Lenže, čo si z toho už v ten moment vezmete," doplnila Američanka.