Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najmladšia semifinalistka od čias Hingisovej spí 12 hodín. Andrejevová priznala sklamanie

Mirra Andrejevová počas semifinálového súboja na French Open.
Mirra Andrejevová počas semifinálového súboja na French Open.AFP
Mirra Andrejevová (17) povedala, že bude niekoľko dní sklamaná po tom, ako sa jej účinkovanie na French Open skončilo slzami a jasnou semifinálovou prehrou s Taliankou Jasmine Paoliniovou (28).

Paoliniová - Andrejevová 6:3, 6:1

Andrejevová, najmladšia hráčka, ktorá sa dostala medzi záverečné kvarteto na grandslame od roku 1997 a čias Martiny Hingisovej, bola po prehre očividne plná emócií.

Zdalo sa, že nervozita sa na Ruske podpísala, keďže urobila až 29 nevynútených chýb a jej sny o tom, že sa stane najmladšou grandslamovou šampiónkou od čias Švajčiarky so slovenskými koreňmi, sa rozplynuli.

Jej šokujúce štvrťfinálové víťazstvo nad Arynou Sabalenkovou zvýšilo nádej na súboj s dominantnou úradujúcou šampiónkou Igou Swiatekovou v sobotňajšom finále, ale Andrejevová uviedla, že bitku o titul bude sledovať aj napriek vypadnutiu.

"Myslím, že najbližšie dni budem trochu sklamaná, ale aj tak budem sledovať finále. Povedala by som, že zostanem v posteli. Spím 12 hodín," reagovala Ruska s úsmevom na otázku, ako sa vyrovná so sklamaním.

"Nerobím nič. Čaká nás cesta domov, nebudem veľa rozprávať. Bola by som na seba príliš zlá. Nebudem sa pýtať otázky. Ak sa niekto spýta mňa, odpoviem pár slovami, ale ja sa radšej nebudem nikoho nič pýtať."

Andrejevová, momentálne 38. hráčka svetového rebríčka, sa na budúci týždeň vyšvihne na 23. miesto, čo bude jej maximom. Na Wimbledone bude nasadenou hráčkou, pričom vlani sa tam ako 16-ročná dostala do osemfinále. Trávnatý grandslam sa začína 1. júla. 

Ruska priznala, že po jednoznačnej prehre, ktorá prišla len po 63 minútach, je ťažké sa z niečoho tešiť, ale dala najavo, že to bol z jej strany stále vynikajúci turnaj.

"Po prehrách je vždy ťažké začať opäť myslieť pozitívne. Teda, možno nie pre každého, ale pre mňa prichádzajú najprv len negatívne myšlienky. Keby ste sa ma na začiatku turnaja spýtali, či očakávam, že budem v semifinále, povedala by som, že nie... Povedala by som, že napriek prehre je to dobrý výsledok. Z tohto turnaja si môžem vziať veľa pozitív," rozlúčila sa s novinármi v Paríži.