Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rybakinová nestratila set ani so Svitolinovou a vyrovnala maximum na Roland Garros

Aktualizované
Jelena Rybakinová vyrovnala svoju bilanciu s Elinou Svitolinovou na 2-2.
Jelena Rybakinová vyrovnala svoju bilanciu s Elinou Svitolinovou na 2-2.AFP
Svetová štvorka Jelena Rybakinová (24) nestratila na French Open set ani so štvrtou súperkou. Ukrajinku Elinu Svitolinovú (29) zdolala 6:4, 6:3, vyrovnala bilanciu vzájomných súbojov na 2:2 a postupom do štvrťfinále vyrovnala svoj parížsky rekord z roku 2021. Kazaška sa o tretie grandslamové semifinále stretne s Taliankou Jasminou Paoliniovou (28). Pavúkom sa jasne prebíja i svetová dvojka Aryna Sabalenková (26), ktorá nedala šancu Eme Navarrovej (23) a odplatila jej nedávnu prehru.

Svitolinová - Rybakinová 4:6, 3:6

Jelena Rybakinová naďalej potvrdzuje úlohu jednej z najväčších favoritiek v Paríži, keď ani proti štvrtej súperke nestratila set a viac ako sedem gemov. Po Greete Minnenovej, Arantxe Rusovej a Elise Mertensovej si poradila aj s bývalou svetovou trojkou a momentálne 19. hráčkou rebríčka Elinou Svitolinovou z Ukrajiny.

Dvadsaťštyriročná rodáčka z Moskvy reprezentujúca Kazachstan pritom nevyhrala zápas bez straty podania, o ktoré prišla celkovo osemkrát. Proti o päť rokov staršej Ukrajinke a štvornásobnej štvrťfinalistke dvakrát zaváhala, no žiadne väčšie komplikácie už riešiť nemusela a zvíťazila 6:4, 6:3.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

"Som veľmi spokojná s výkonom. Elina je veľmi dobrá súperka, čo som zažila už niekoľkokrát. Je to veľká bojovníčka a som rada, že sa mi dnes podarilo vyhrať v dvoch setoch," povedala Rybakinová, ktorá si vylepšila tohtoročnú bilanciu na 34-5, z toho na antuke 12-1. Zahrala si už päť finále a tri z nich premenila na titul.

O tretie grandslamové a prvé parížske semifinále bude hrať s Taliankou Jasminou Paoliniovou (H2H 2:1), s ktorou si v apríli na antuke v Stuttgarte poradila v troch setoch.

Dvadsaťosemročná Paoliniová sa iba začiatkom tohto roka na Australian Open dostala cez druhé kolo grandslamu a prešla až do osemfinále. Potom senzačne získala druhý a doteraz najcennejší titul na tisícke v Dubaji a teraz potvrdzuje životnú formu na French Open.

Po pondelňajšom obrate a víťazstve 4:6, 6:0, 6:1 nad Ruskou Elinou Avanesjanovou postúpila prvýkrát do grandslamového štvrťfinále a ak pridá ešte jedno víťazstvo, prvýkrát sa posunie do TOP 10.

Navarrová - Sabalenková 2:6, 3:6

Krátko po Rybakinovej nastúpila na kurt Aryna Sabalenková a aj svoju štvrtú súperku zdolala v dvoch setoch. Emmu Navarrovú zmietla po veľmi dobrom výkone výsledkom 6:2, 6:3, keď zaznamenala 36 winnerov a len 12 nevynútených chýb, čím odplatila Američanke marcovú prehru z Indian Wells.

"Teraz ma čaká posilovňa a malé natiahnutie, nejaké fyzio. A ak budem mať šťastie, pôjdeme na večeru. To najzábavnejšie sa však odohráva tu na kurte pred vami, o nič neprichádzate," načrtla svoje pozápasové plány Sabalenková, ktorá tento rok na grandslamoch vyhrala všetkých 11 zápasov a 22 setov.

Dvadsaťšesťročná Bieloruska štartuje na French Open siedmykrát v kariére. Až vlani prešla cez tretie kolo a skončila v semifinále na rakete Karolíny Muchovej, hoci v rozhodujúcom sete viedla 5:2 a mala mečbal.

Víťazka posledných dvoch ročníkov Australian Open bude hrať s Mirrou Andrejevovou (H2H 2:0) o obhajobu vlaňajšieho výsledku a postup do semifinále na siedmom grandslame za sebou.

Andrejevová koncom apríla oslávila iba 17. narodeniny a zahrala si už tretie grandslamové osemfinále. Ruská kométa v ňom uspela po prvý raz, keď zdolala domácu Varvaru Gračevovú 7:5, 6:2.

Už v nedeľu vytvorili prvé dve štvrťfinálové dvojice Markéta Vondroušová s Igou Swiatekovou, respektíve Coco Gauffová s Ons Džabúrovou.