Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková na French Open zastavila rozbehnutú Japonku, Rybakinová šok nepripustila

Sabalenková pokračuje na French Open bez straty setu.
Sabalenková pokračuje na French Open bez straty setu.AFP
Aryna Sabalenková (26) zdolala v druhom kole tohtoročného French Open 19 zápasov neporazenú kvalifikantku Mojuku Učijimovú (22) z Japonska 6:2, 6:2. Minuloročná semifinalistka si iba o druhú kariérnu účasť v druhom týždni antukového majoru zahrá s kamarátkou Paulou Badosovou (26). Jej najväčšia súperka v dolnej polovici pavúka Jelena Rybakinová (24) takisto pokračuje bez straty setu, nasadená štvorka nezaváhala proti Arantxe Rusovej (33).

Učijimová - Sabalenková 2:6, 2:6

Aryna Sabalenková v januári suverénne obhájila vlaňajší triumf na Australian Open, potom sa však začala trápiť a presadila sa až na veľkých generálkach v Madride a Ríme. V španielskej i talianskej metropole sa dostala do finále, no v oboch prehrala so svetovou jednotkou Igou Swiatekovou.

Vo výbornej forme sa nachádza na French Open. V úvodnom kole nedala šancu Erike Andrejevovej a podobný výkon predviedla aj proti kvalifikantke Mojuke Učijimovej. Tá do duelu nastúpila s 19-zápasovou víťaznou sériou, pričom vôbec po prvýkrát v kariére sa dostala do druhého kola grandslamového turnaja.

Favorizovaná Bieloruska zlomila jej odpor brejkom v šiestej hre a vo zvyšku úvodného setu už nestratila ani gem. Aj v druhom sete povolila súperke len dva gemy, hoci za stavu 4:2 musela likvidovať štyri brejkbaly, z toho tri v rade.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Sabalenková sa do druhého týždňa French Open prvýkrát pozrela až pri vlaňajšom štarte, celkovo siedmom v dejisku Roland Garros. Jej ťaženie sa skončilo po semifinálovej bitke s Karolínou Muchovou, hoci v rozhodujúcom sete viedla 5:2 a mala mečbal.

Dvojnásobná a úradujúca šampiónka Australian Open, ktorá naposledy vypadla na grandslamoch pred 3. kolom na US Open 2020, sa bude usilovať o osemfinále proti kamarátke Paule Badosovej.

Rusová - Rybakinová 3:6, 4:6

Jelena Rybakinová, ďalšia z najväčších favoritiek, zatiaľ prechádza turnajom bez straty setu. Nasadená štvorka si v úvodnom kole poradila s Greet Minnenovou a pod kontrolou mala aj stretnutie s Arantxou Rusovou, hoci musela riešiť niekoľko komplikácií.

Favorizovaná ruská rodáčka reprezentujúca Kazachstan zlikvidovala úvodné dva brejkbaly a prvú šancu na brejk si vypracovala až v ôsmej hre. Čistou hrou zobrala Holanďanke podanie a set bez problémov ukončila. V druhom sete čelila priebežnému stavu 2:4, no po celkovo 68 minútach duelu získala štyri gemy v rade a postúpila.

Rybakinová má v tomto roku výbornú bilanciu 32:5, ktorá zahŕňa tri triumfy na podujatiach série WTA 500 vrátane antukového Stuttgartu a dvoch finále na tisíckach. Úvodný grandslamový turnaj sa jej však nevydaril, keďže na Australian Open skončila v druhom kole po maratónskom súboji s Annou Blinkovovou.

Na French Open sa štvrtý rok po sebe dostala do tretieho kola, jej maximom je štvrťfinále spred troch rokov. Vlani odstúpila tesne pred zápasom tretieho kola pre chorobu, tento rok ju čaká Elise Mertensová alebo Petra Martičová.