Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková piatykrát v rade zdolala Badosovú, osemfinále French Open neušlo ani Rybakinovej

Sabalenková opäť triumfovala proti najlepšej kamarátke.
Sabalenková opäť triumfovala proti najlepšej kamarátke.AFP
Aryna Sabalenková (26) vyhrala nad Paulou Badosovou (26) piaty súboj v rade, svoju najlepšiu kamarátku porazila v treťom kole French Open a druhýkrát v areáli Rolanda Garrosa prešla do druhého týždňa. Bez straty setu pokračuje na antukovom Grand Slame aj Jelena Rybakinová (24), svetová štvorka a hlavná rivalka Bielorusky v dolnej polovici pavúka si poradila s Elise Mertensovou (28).

Badosová - Sabalenková 5:7, 1:6

Sabalenková v úvodných dvoch kolách proti Erike Andrejevovej a rozbehnutej kvalifikantke Moyuke Uchijimovej dominovala, odpor Badosovej zlomila až skvelým obratom v úvodnom geme z 3:5. Po toto nepriaznivé skóre zvládla Bieloruska len jednu zo štyroch hier na servise.

Od začiatku deviateho gemu však získala obrovskú prevahu, vo zvyšku prvého setu prehrala len štyri fiftíny a po necelej hodine išla do vedenia. Sériu vyhraných hier natiahla na osem, čo znamenalo luxusný náskok 4:0 v druhom dejstve. Vedenie si svetová dvojka postrážila a svoju najlepšiu kamarátku porazila už piatykrát v rade, tento rok po tretí raz.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Enetpulse

Sabalenková absolvuje hlavnú súťaž French Open siedmykrát v kariére a ďalej než do tretieho kola prvýkrát postúpila až v minulom roku. Jej ťaženie sa skončilo v semifinále na rakete Karolíny Muchovej, hoci proti českej tenistke disponovala vedením 5:2 v rozhodujúcom sete a dokonca mala aj mečbal.

Do druhého týždňa dokázala prejsť už na siedmom grandslamovom turnaji v rade a na všetkých predchádzajúcich sa prebojovala minimálne do semifinálovej fázy, pričom v posledných dvoch rokoch kraľovala na januárovom Australian Open. Jej súperkou v osemfinále bude víťazka amerického derby medzi postupujúcou a šesť zápasov neporazenou Madison Keysovou a Emmou Navarrovou.

Mertensová - Rybakinová 4:6, 2:6

Rybakinová vypadla na posledných dvoch Grand Slamoch v úvodných kolách, avšak na tohtoročnom French Open zatiaľ nezaváhala a prvýkrát od minuloročného Wimbledonu postúpila do osemfinále Major podujatia. Ruská rodáčka reprezentujúca Kazachstan zatiaľ v Paríži prechádza turnajom bez straty setu.

Proti Mertensovej sa však komplikáciám nevyhla. V úvodnom dejstve pustila Belgičanku v úvodnom dejstve dvakrát do vedenia brejku, avšak zakaždým si stratený servis ihneď vzala späť a set zakončila suverénne. V druhom dejstve prehrala pri vlastnom podaní len tri gemy a súperku dvakrát brejkla.

Bývalá wimbledonská šampiónka má tento rok vynikajúcu bilanciu 33:5 a na konte už tri tituly a celkom päť finálových účastí. Na French Open je v druhom týždni druhýkrát v kariére, posledné dva štarty predvlani (tesná porážka s Madison Keysovou) a vlani (odstúpenie pre chorobu) zakončila v treťom kole.

O vyrovnanie svojho maxima v areáli Rolanda Garrosa, ktorým je tri roky staré štvrťfinále, sa bude usilovať proti minuloročnej štvrťfinalistke Eline Svitolinovej alebo Ane Bogdanovej.