Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová v súboji s finalistkou French Open 2012. Rebríček WTA favorizuje Slovenku

Schmiedlová chce preniknúť do ďalšej fázy Grand Slamu.
Schmiedlová chce preniknúť do ďalšej fázy Grand Slamu.AFP
Annu Karolínu Schmiedlovú (29) čaká úvodné vystúpenie na tohtoročnom French Open. V prvom kole grandslamového podujatia bude jej súperkou skúsená talianska kvalifikantka Sara Erraniová (37). Parížska antuka uvidí celkovo štvrtý vzájomný duel oboch hráčok.

Erraniová - Schmiedlová (utorok, najskôr o 19:30)

Erraniová má na French Open pomerne dlhú históriu. Stala sa jeho finalistkou v roku 2012, semifinalistkou v roku 2013 a štvrťfinalistkou v rokoch 2014 a 2015. Napriek tejto slávnej minulosti musela bývalá svetová päťka absolvovať kvalifikačnú cestu, všetky tri kolá však vyhrala bez straty setu a predstaví sa na hlavnej karte.

Talianke treba uznať, že urobila dosť na to, aby sa dostala späť do TOP 100 - aktuálne sa nachádza na 95. mieste. V sezóne 2023 dosiahla tri finálové účasti (antuka a hard). Počas aktuálneho ročníka na podujatí v Bogote prenikla do semifinále a v Kluži do štvrťfinále. 

Kariérna vizitka Erraniovej.
Kariérna vizitka Erraniovej.Enetpulse

Schmiedlová, aktuálne 54. hráčka sveta, nebola až do minulého roka na Roland Garros považovaná za nejakú vážnu hrozbu. Slovenka utrpela v Paríži prehry hneď pri úvodnom vystúpení pri piatich z posledných ôsmich návštev parížskeho Grand Slamu. V roku 2023 sa však dostala až do osemfinále, v ktorom podľahla Coco Gauffovej. Predtým na svojej ceste zdolala mená ako Veronika Kudermetová či Kayla Dayová.

Práve tento výsledok sa stal jej najlepším grandslamovým počinom, po ktorom sa neskôr v tej istej sezóne dostala do tretieho kola na US Open. Bývalá 26. tenistka rebríčka WTA zaknihovala v roku 2024 na každom turnaji prehry hneď v prvom alebo druhom kole. Výnimkou je len semifinále na tvrdom povrchu v Austine a titul z antukového podujatia v Parme.

V Parme dokráčala až na vrchol. Schmiedlová zvládla finálový boj a teší sa z titulu

Bilancia vzájomných súbojov hrá mierne v prospech Schmiedlovej, ktorá vedie 2:1. K poslednému stretu došlo v roku 2022 na tvrdom povrchu vo štvrťfinále v Španielsku, víťazkou sa stala Slovenka. Predchádzajúce dve merania síl odohrali obe hráčky proti sebe na antuke - vo februári 2015 sa v Brazílii tešila Erraniová, o päť mesiacov neskôr uspela v Rumunsku jej súperka.