Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner štýlovo podčiarkol post svetovej jednotky, v Halle získal prvý titul na tráve

Sinner si v Halle pripísal prvý kariérny titul na tráve a štvrtý v sezóne.
Sinner si v Halle pripísal prvý kariérny titul na tráve a štvrtý v sezóne.Profimedia
Jannikovi Sinnerovi (22) sa na prvom turnaji ako svetovej jednotke kolená nerozklepali. Taliansky tenista zdolal v nemeckom Halle všetkých päť súperov a pripísal si štvrtý tohtoročný triumf. Premiérovo sa pritom raduje na tráve, na ktorej zdolal šampióna z roku 2022 Poliaka Huberta Hurkacza (27) v dvoch tajbrejkoch.

Sinner - Hurkacz 7:6, 7:6

Jannik Sinner v takmer dvojhodinovom finále bez jediného brejku porazil Huberta Hurkacza. Kým v úvodnej skrátenej hre unikol poľskému šampiónovi z roku 2022 a jeho setbalu a zvíťazil až po výsledku 10:8, v druhom tajbrejku stratil iba dve loptičky.

"Hubi je ťažký súper. Vedel som, že musím veľmi dobre podávať a aj to, že v každom sete odohráme len niekoľko naozaj dôležitých výmen. V týchto momentoch som sa snažil hrať čo najlepšie," komentoval Sinner, ktorý si vylepšil tohtoročnú výbornú bilanciu na 38:3, pričom vo všetkých 41 zápasoch vyhral aspoň set.

Zostrih zápasu.
Flashscore

Sinner si na januárovom Australian Open pripísal prvý grandslamový titul a vďaka postupu do semifinále nedávneho French Open sa stal prvým Talianom, ktorý sa dostal na čelo rebríčka ATP.

A ako ôsmy tenista v histórii si debut na poste svetovej jednotky osladil triumfom. Jeho prvým na tráve. Hoci prvých troch súperov na podujatí ATP 500 v nemeckom Halle zdolal až v troch setoch a celkovo sedemkrát musel ísť do tajbrejku, v ktorom tiež trikrát po sebe neuspel, zakaždým našiel cestu k víťazstvu.

"Som naozaj šťastný, je to skvelý pocit vyhrať prvýkrát turnaj na tráve," usmieval sa 22-ročný rodák z Innichenu. Sinner vyšperkoval perfektnú finálovú bilanciu na 14:3 a po tretí raz v jednom roku získal štyri trofeje. Za šesť mesiacov dorovnal sezóny 2021 a 2023, keď teraz nadviazal na triumfy v Melbourne, Rotterdame a Miami.

Dvadsaťsedemročný Hurkacz má za sebou 11. finále, prehral len tretíkrát. Nezopakoval triumf z Hallu 2022, ktorý zostáva jeho jediným na tráve. Napriek finálovej prehre sa v rebríčku prvýkrát posunul na 7. miesto.

Obaja finalisti sa teraz presunú do Londýna, kde budú ladiť formu na Wimbledon. "Veľmi sa tam teším. Minulý rok som sa dostal do semifinále a hral som dobrý tenis. Uvidíme, čo sa stane teraz. Určite však mám väčšie sebavedomie. Tráva vo Wimbledone je trochu iná, ale mám týždeň na to, aby som sa dobre pripravil," dodal Sinner.