Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zverev sa titulu na tráve v Halle nedočkal, s Hurkaczom oň premiérovo zabojuje Sinner

Alexander Zverev naďalej čaká na prvý triumf na tráve.
Alexander Zverev naďalej čaká na prvý triumf na tráve.AFP
Nemec Alexander Zverev (27) si predĺžil čakanie na prvý triumf na trávnatých dvorcoch v kariére. Dvojnásobný finalista domáceho turnaja ATP 500 v Halle skončil v semifinále po prehre so šampiónom z roku 2022 Hubertom Hurkaczom (27) 6:7, 4:6. Poliak sa v nedeľňajšom finále stretne s Jannikom Sinnerom (22), pričom pre svetovú jednotku to bude prvé finále na tráve v kariére.

Hurkacz - Zverev 7:6, 6:4

Alexander Zverev zažil na nedávnom French Open obrovské sklamanie, keď ani v druhom grandslamovom finále v kariére nedokázal dotiahnuť náskok do konca a rovnako ako na US Open 2020 prehral v piatich setoch. Jeho ďalší veľký neúspech v tomto roku prišiel na domácom podujatí v Halle, kde mal šancu získať prvú trofej na trávnatých dvorcoch.

Majiteľ 22 titulov na okruhu ATP sa do semifinále prebojoval bez jediného zaváhania pri vlastnom podaní, proti Hubertovi Hurkaczovi si však stopercentnú úspešnosť neudržal. V úvodnom sete nevyužil ani jeden zo štyroch brejkbalov, všetky mal k dispozícii v jednom geme, v tajbrejku získal iba dva body. Druhý set rozhodol jediný brejk v tretej hre.

Zostrih súboja.
Flashscore

Hurkacz, naopak, nadväzuje v Halle na najlepšiu antukovú jar v kariére. Pred viac ako dvoma mesiacmi v Estorile sa rodák z Vroclavi prvýkrát prebojoval do antukového semifinále na vrcholnom okruhu a napokon získal titul. Na tráve je vďaka "delovému" podaniu oveľa nebezpečnejší ako na najpomalšom povrchu, ktorý je jeho najmenej obľúbeným.

Bývalý wimbledonský semifinalista si v Halle zahrá finále po druhý raz. Pred dvomi rokmi v ňom povolil Daniilovi Medvedevovi len päť gemov. Hurkacz má vo finálových dueloch výbornú bilanciu 8:2.

Duel pohľadom štatistík.
Duel pohľadom štatistík.Flashscore

Aktuálne deviaty hráč sveta si na piaty pokus pripísal prvý skalp hráča TOP 10 v prebiehajúcej sezóne. O ďalší bude bojovať v nedeľňajšom finále so svetovou jednotkou Jannikom Sinnerom. S Talianom má vyrovnanú bilanciu 2:2.

Sinner - Č'-čen 6:4, 7:6

Jannik Sinner sa v Halle zúčastňuje na prvom turnaji ako svetová jednotka a až v semifinále nepotreboval na postup všetky tri sety. Kým proti Tallonovi Griekspoorovi, Fábiánovi Marozsánovi a Janovi-Lennardovi Struffovi musel ísť do rozhodujúceho dejstva, v zápase proti Čang Č’-čenovi mu stačili dve.

Úradujúci šampión Australian Open bol však jednu loptičku od ďalšieho trojsetového duelu. Po dvojchybe za stavu 5:6 a 30:30 v druhom sete ponúkol Číňanovi setbal, ktorý však agresívnou hrou zlikvidoval. V tajbrejku jasne dominoval pomerom 7:3.

Zostrih súboja.
Flashscore

Po víťazstve si zabezpečil prvú finálovú účasť na trávnatých dvorcoch, čím skompletizoval finále na všetkých troch povrchoch. Podobne ako Hurkacz má vo finále vysoko pozitívnu bilanciu. Celkovo ich odohral 17 s bilanciou 13:4 a len druhýkrát bude bojovať o titul mimo obľúbeného tvrdého povrchu (triumf v Umagu 2022).

Z posledných siedmich finále prehral len jedno, a to s Novakom Djokovičom na vlaňajšom Turnaji majstrov. V aktuálnej sezóne, v ktorej sa môže pochváliť rozprávkovou štatistikou 37:3, zdvihol nad hlavu trofej šampióna na Australian Open, v Rotterdame i na Masters v Miami.