Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fils získal v Hamburgu najväčší titul. Vo finále zdolal domáceho obhajcu Zvereva

Fils získal v Hamburgu najväčšiu trofej kariéry.
Fils získal v Hamburgu najväčšiu trofej kariéry. Profimedia
Alexander Zverev (27) prehral na antukovom turnaji ATP 500 v rodnom Hamburgu tri a polhodinovú bitku s Arturom Filsom (20), čím neobhájil minuloročný titul. Francúzsky mladík si pripísal druhý triumf po víťazstve 6:3, 3:6, 7:6 v treťom finále na okruhu a posunie sa do TOP 20 rebríčka.

Zverev - Fils 3:6, 6:3, 6:7

Zverev bol ako obhajca titulu a nasadená jednotka vo finále v Hamburgu jasným favoritom. Navyše vyhral oba predchádzajúce zápasy s Filsom, zhodne na domácej pôde. Vlani s ním v semifinále na tomto mieste stratil len šesť gemov, tento rok v Halle musel duel otáčať. Práve od začiatku trávnatej sezóny je francúzsky mladík v dobrej forme, no jeho čakanie na výraznejší úspech sa skončilo až v prístavnom meste na severe Nemecka.

Fils začal tretie finále v kariére brejkom a rýchlo sa ujal vedenia 3:0. Francúz počas prvého setu odvrátil všetkých deväť Zverevových brejkbalov a po necelej hodine pri vlastnom podaní premenil prvý setbal. V druhom dejstve bol domáci hráč od začiatku lepší, v šiestej hre využil až svoj 17. brejkbal a vo zvyšku setu už na podaní nezaváhal.

Záverečná sada priniesla najväčšiu drámu, v ktorej museli obaja hráči bojovať o podanie. Rozhodujúci set dospel do skrátenej hry, v ktorej dominoval Francúz a po troch hodinách a 33 minútach využil hneď prvý mečbal, vďaka čomu mohol oslavovať najväčší titul v kariére. Fils v stretnutí odvrátil neuveriteľných 21 z 22 brejkbalov súpera.

"Urobil som všetko pre to, aby som tento zápas vyhral. Za stavu 5:5 som dokonca dostal kŕče. Skúsil som podanie zospodu, pretože som už nemohol podávať. Bohužiaľ, dav to pochopil zle. Je mi to jedno. Vyhral som, a to pre mňa znamená všetko," povedal v rozhovore na kurte, pričom narážal na bizarnú situáciu v závere duelu.

Zverev si pred dvoma týždňami vo Wimbledone po pošmyknutí poranil ľavé koleno, a hoci odohral ďalší zápas a pol, panovali obavy z vážnejšieho zranenia. Lekári mu z nohy odobrali 40 mililitrov tekutiny a krvi, ale podrobnejšie testy v Monaku čierne scenáre nepotvrdili.

Nemec mal pomliaždené kĺbové puzdro a opuch kostnej drene, a hoci ho stále trápili bolesti, po deviatich dňoch sa rozhodol vrátiť do súťažného režimu. Napokon však neobhájil titul v rodnom Hamburgu, čím sa jeho príprava na obhajobu olympijského zlata z Tokia 2021 skončila trpkou prehrou.