Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zverev sa pred obhajobou olympijského zlata dostal do formy, v Hamburgu je opäť vo finále

Alexander Zverev môže druhýkrát v kariére obhájiť titul.
Alexander Zverev môže druhýkrát v kariére obhájiť titul.Profimedia
Alexander Zverev (27) na antukovom turnaji ATP 500 v rodnom Hamburgu zdolal aj štvrtého súpera napriek tomu, že do súťaže vstupoval s bolesťami kolena. V jedinej príprave pred obhajobou olympijského zlata zdolal Španiela Pedra Martíneza (27) 6:2, 6:4 a postúpil do finále. V ňom na najvyššie nasadeného nemeckého obhajcu titulu čaká v repríze minuloročného semifinále francúzsky mladík Arthur Fils (20).

Zverev - Martínez 6:2, 6:4

Alexander Zverev si pred dvoma týždňami vo Wimbledone po pošmyknutí poranil ľavé koleno, a hoci odohral ďalší zápas a pol, panovali obavy z vážnejšieho zranenia. Lekári mu z nohy odobrali 40 mililitrov tekutiny a krvi, no podrobnejšie testy v Monaku čierne scenáre nepotvrdili.

Nemec mal "len" pomliaždené kĺbové puzdro a opuch kostnej drene, a hoci stále pociťoval bolesti, rozhodol sa po deviatich dňoch vrátiť do súťažného režimu a obhajovať triumf v rodnom Hamburgu. Na turnaji v prístavnom meste na severe Nemecka, ktorý je jeho jedinou prípravou pred obhajobou olympijského zlata z Tokia 2021, úspešne zvládol prechod z trávy na antuku a prešiel už cez štyroch papierových outsiderov.

Po Jesperovi De Jongovi, Hugovi Gastonovi a Čang Č’-čenovi dokázal vyhrať aj prvý vzájomný duel proti 49. hráčovi svetového rebríčka Pedrovi Martínezovi. Španielskeho rovesníka, ktorý hral svoje najväčšie semifinále, zdolal bez straty podania 6:2, 6:4.

"S výkonom som spokojný. Podržal ma servis a dokázal som využiť šance na returne. Na kurte sa cítim dobre a dúfam, že mi to vydrží," povedal Zverev, ktorý tento rok vyhral už 44 zápasov.

Zverev, aktuálne štvrtý hráč svetového rebríčka, vyhral 22 turnajov, na konte má dve trofeje z Turnaja majstrov či šesť triumfov na Masters 1000, ale titul z predošlej sezóny dokázal obhájiť len raz na domácej antuke v Mníchove. Teraz sa mu to môže podariť druhýkrát a opäť na domácej antuke.

Báez - Fils 2:6, 2:6

V treťom tohtoročnom a celkovo 35. finále, ôsmom na domácej pôde, sa dvojnásobný grandslamový finalista Zverev stretne s Arturom Filsom, ktorého vlani zdolal v Hamburgu o kolo skôr, pričom vo vzájomnej bilancii vedie 2:0.

Dvadsaťročný Francúz Fils v semifinále zmietol dvakrát 6:2 argentínskeho antukára Sebastiána Báeza a postúpil do svojho tretieho a najväčšieho finále. Jeho doteraz jediný triumf prišiel vlani na antuke v Lyone. Druhá trofej by ho po prvý raz posunula do TOP 20.