Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Životný úspech Šramkovej, v Thajsku porazila Siegemundovú a oslavuje prvý titul

Aktualizované
Šramková dosiahla fantastický úspech.
Šramková dosiahla fantastický úspech.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / PIOTR KUCZA
Slovenská tenistka Rebecca Šramková (27) získala v nedeľu prvý titul vo dvojhre na okruhu WTA. Vo finále turnaja 250 v thajskom meste Hua Hin zdolala Lauru Siegemundovú (36) z Nemecka.

Siegemundová - Šramková 4:6, 4:6

Šramková ešte na konci augusta nikdy nezažila semifinále na podujatí turnaja WTA. V priebehu dvoch týždňov si však vybojovala dve účasti dokonca vo finále a v tenisovom svete sa o nej začalo hovoriť. V tuniskom Monastire si postupne poradila s Elsou Jacquemotovou, Sarou Sorribesovou Tormovou, Clarou Burelovou a Luciou Bronzettiovou, stopku jej vystavila až posledná súperka Sonay Kartalová z Veľkej Británie.

Aj napriek únave však Slovenka nasadla do lietadla a presunula sa do Thajska, kde zdolala Sawangkaewovú, Linetteovú, Fettovú, aby si napokon zmerala sily so skúsenejšou Siegemundovou, pre ktorú to bolo piate finále na okruhu WTA. Šramková mala istotu, že bez ohľadu na výsledok sa od budúceho týždňa stane slovenskou singlovou jednotkou a objaví sa v TOP 80 rebríčka. V nohách mala pred dôležitým súbojom neuveriteľných 18 hodín a 19 minút, ak počítame oba turnaje.

Slovenke nevyšiel začiatok zápasu v snahe získať premiérový turnajový primát na najprestížnejšom okruhu. V druhej hre urobila dve dvojchyby a prišla o svoj servis. Šramková však vzápätí kontrovala rebrejkom. Postupne zlepšila svoju hru, Siegemundovej zobrala druhýkrát za sebou podanie a vytvorila si náskok 4:2. V desiatom geme najprv odvrátila brejkbal a krátko na to využila prvý setbal.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Úvodný gem druhého dejstva na podaní Nemky trval 26 minút, Šramková nevyužila štyri brejkbaly a Siegemundová napokon uhájila servis. Obe hráčky si držali svoje podanie až do siedmej hry. Slovenka zvládla Tildenov gem a zobrala servis súperke čistou hrou, no vzápätí o svoju výhodu prišla. Šramková však v deviatej hre opäť uspela na returne, a potom premenila hneď prvý mečbal. 

Bratislavčanka po zisku prvého titulu na okruhu WTA neskrývala emócie: "Chce sa mi plakať, ale som silná. Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo zvíťaziť. Rada by som poďakovala všetkým ľuďom, ktorí majú zásluhu na tomto turnaji. Chcem poďakovať aj môjmu trénerovi. Túto trofej by som chcela venovať svojmu dedovi, ktorý sa lieči z rakoviny. Je to pre teba."

"Každý by chcel vyhrať túto krásnu trofej. Musím však pogratulovať Rebeke, predviedla skvelý tenis počas uplynulých dvoch týždňov. Už na minulom turnaji hrala dobre. Zaslúžene vyhrala," povedala Siegemundová.