Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kovalík zvládol v nedeľu dva zápasy, z antukového challengeru v Karlsruhe si berie titul

Kovalík oslavuje tretí tohtoročný antukový titul na challengeri.
Kovalík oslavuje tretí tohtoročný antukový titul na challengeri. Profimedia
Úspešné semifinále i finále challengeru v jeden deň si pripísal Jozef Kovalík (31). Po tom, čo na antuke v nemeckom Karlsruhe vyradil domáceho Daniela Masura (29) po výsledku 6:7, 6:0, 6:1, vyhral aj boj o titul, keď v súboji druhého a prvého nasadeného muža porazil Argentínčana Camila Uga Carabelliho (25) pomerom 6:3, 7:6.

Ugo Carabelli - Kovalík 3:6, 6:7

Pre slovenskú singlovú jednotku ide o tretí víťazný challenger v tomto roku, keď predtým triumfoval v dvoch chorvátskych mestách - Splite a Zadare. Celkovo ich v kariére nazbieral už deväť. V live rebríčku si vďaka 75 bodom za titul polepšil o sedem miest na 102. pozíciu.

Kovalík mal pôvodne odohrať semifinále s Masurom už v sobotu, avšak pre dážď sa boj o finále presunul na nedeľu. Zverenec trénera Borisa Borgulu a kondičného Sebastiána Smoleňáka nezačal proti domácemu Masurovi ideálne.

Stratil prvý servis, prehrával 0:1 a hoci potom vyrovnal na 4:4, za stavu 6:5 pri podaní protivníka zahodil štyri brejkbaly. Stalo sa mu to osudným, nakoniec prišiel o úvodné dejstvo (67 minút) v tajbrejku. Lenže následne vstúpil na kurt iný Kovalík, Masurovi dovolil uhrať za 57 minút iba jeden gem a slávil postup do finále po výsledku 6:7, 6:0, 6:1.

Ugo Cabarelli bol turnajovou jednotkou, Slovák dvojkou. Rodák z Bratislavy brejkol Argentínčana za stavu 3:2, no set si zobral až na tretí pokus. Začiatok druhého dejstva priniesol štyri straty podania. Od tohto momentu to bolo vyrovnané, hoci Kovalík musel odvrátiť setbal, keď Ugo Cabarelli viedol 5:4.

V druhom nedeľňajšom tajbrejku bola slovenská reprezentačná jednotka jasne lepšia, štyrikrát minibrejkla súpera a slávila tretí tohtoročný triumf. Do tretice na antuke, do tretice na challengeri.

Kovalíka teraz čaká presun o viac ako 450 kilometrov severne. V Nemecku na antuke v rámci challengeru zostáva, Karlsruhe však vymení za Braunschweig. V zápase 1. kola, ktorý je síce naplánovaný na pondelok, ale mal by byť posunutý na utorok, narazí na krajana Lukáša Kleina.