Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Federer sa po konci kariéry ako cudzinec necíti, do bývalých rivalov vkladá nádeje

Federer v týchto dňoch často sleduje tenis.
Federer v týchto dňoch často sleduje tenis.Larry Marano / INSTAR Images / Profimedia
Tenisový velikán Roger Federer (43) netají, že tenis mu aj na športovom dôchodku pomáha, aby sa na turnajoch necítil ako cudzinec.

Federer, ktorý sa podieľal na vzniku podujatia Laver Cup, ukončil kariéru práve na tomto turnaji pred dvoma rokmi v Londýne. Následne zaujal pozíciu ambasádora.

"Som rád, že som sa hneď vrátil na niektoré turnaje. Mám pocit, že som si pomerne rýchlo strhol "naplásť". Keď chodím po tenisových areáloch, stále cítim, že tam patrím. Nepripadám si ako cudzinec, čo je dobre, pretože je možné sa ním cítiť veľmi rýchlo. Ľudia a hráči sa pýtajú, čo tu robím. Hovorím si, že ak sa ma to budú takto pýtať, nikdy sa sem nevrátim," povedal novinárom rodák z Bazileja. 

"Teším sa, že sa v tomto prostredí stále môžem cítiť dobre, keďže by bolo oveľa jednoduchšie zostať doma, v pohodlí a uvedomiť si, že už nemusíte byť na turné," dodal niekdajší elitný hráč. 

Súčasná svetová jednotka Jannik Sinner.
Súčasná svetová jednotka Jannik Sinner.ČTK / imago sportfotodienst / R4924_italyphotopress

Dvadsaťnásobný grandslamový víťaz pochválil vychádzajúce hviezdy Jannika Sinnera a Carlosa Alcaraza, ktorí sa tešia na budúcoročný Australian Open. Švajčiar zároveň vkladá nádeje do svojich zostávajúcich súperov Novaka Djokoviča a Rafaela Nadala, ktorí budú na Laver Cupe chýbať.

"Ťažko predpovedať, ako na tom bude Rafa. Tento rok hral málo. Novak vyhral olympijské hry a odohral bezmála celú sezónu. Nevypadol pre zranenia, rozhodol sa hrať menej, čo je normálne, keď ste trochu starší. Má šancu posunúť sa vpred. Teším sa na Austráliu, určite bude jedným z favoritov spolu so Sinnerom a Alcarazom," vyslovil predpoveď dnes 43-ročný bývalý tenista.

Nadal sa pre zdravotné problémy z Laver Cupu odhlásil, no jeho krajan Alcaraz bude reprezentovať tím Európy. Spolu s ním sa na kurt postaví aj Alexander Zverev. Podľa Federera bol veľmi blízko premiérového grandslamového titulu, ale v rozhodujúcich momentoch potreboval byť ofenzívnejší.

"Hrá príliš defenzívne, keď na tom najviac záleží. Zverev si musí pripomínať, aby sa snažil nebyť pasívny, potom môže dokráčať naozaj veľmi ďaleko," prehlásil na margo Nemca. 

Tím Európy vyhral prvé štyri podujatia počnúc rokom 2017, no v posledných dvoch sa z triumfu tešil Tím Sveta.