Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najskôr obrovská vec, potom nočná mora. Alcaraz si zaspomínal na súboje s Nadalom

Rafael Nadal a Carlos Alcaraz spolu hrali na olympijských hrách v Paríži 2024.
Rafael Nadal a Carlos Alcaraz spolu hrali na olympijských hrách v Paríži 2024.Carl de Souza / AFP
Carlos Alcaraz (21) priznal, že keď sa na kurte prvýkrát stretol s Rafaelom Nadalom (38), ostal zaskočený. Čeliť 22-násobnému grandslamovému šampiónovi preňho bolo nočnou morou.

Vo štvrtkovom rozhovore v Berlíne pred začiatkom Laver Cupu sa Alcaraz zamyslel nad súbojmi so Španielom Nadalom. "Keď som s ním hral prvýkrát, bola to pre mňa obrovská vec,“ povedal svetový hráč číslo tri. "V ostatných prípadoch sa to už tak trochu zmenilo na nočnú moru.“

Talentovaný Španiel má na konte už štyri grandslamové tituly, pričom svoj prvý získal na US Open 2022. Teda v tom istom roku, keď Nadal vyhral svoj posledný major na French Open. Dvojica si mala v Berlíne zahrať bok po boku, ale druhý menovaný sa pre pretrvávajúce problémy so zranením odhlásil.

"Hrať proti Rafovi je vždy náročné. Zakaždým pre mňa bolo cťou zdieľať s ním kurt. Vždy, keď som proti nemu stál, som sa snažil byť dostatočne dobrým hráčom, aby som ho zdolal," dodal Alcaraz.

Špekulovalo sa, že Nadal na Laver Cupe ukončí športovú kariéru, ako to pred dvoma rokmi urobil jeho veľký rival Roger Federer. On však bude pokračovať.

Alcaraz si na turnaji zahrá štvorhru spolu s Nemcom Alexandrom Zverevom za Tím Európy. V prvom súboji si sily zmerajú s Američanmi Taylorom Fritzom a Benom Sheltonom z Tímu Sveta.

"Je pre mňa cťou, že môžem hrať na jednom kurte s legendou tohto športu," povedal na margo svojho kolegu Zverev, ktorý sa na duel pripravuje na domácej pôde. Obaja sa v roku 2024 stretli trikrát vrátane finále French Open, ktoré Alcaraz vyhral v piatich setoch.

"Je úžasné, keď ma spoluhráči nazývajú tenisovou legendou, ale snažím sa na to nemyslieť. V legendu vás kreuje predovšetkým to, čím prispievate tomuto športu a ako sa snažíte dostať tenis na vrchol, aby o vás bolo počuť v každom kúte sveta," poskytol svoj pohľad rodák zo španielskeho El Palmar.

"Prilákať čo najväčšie publikum. Ľudí, ktorí tenis v živote nevideli, ale vďaka vám si ho pozrú v televízii alebo začnú hrať. To z vás robí legendu. Samozrejme, okrem víťaných turnajov a dosiahnutých úspechov,“ dodal.

Tím Európy vyhral prvé štyri Laver Cupy, počnúc rokom 2017. Posledné dva však ovládol Tím Sveta.