Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tím Európy pred odvetou Laver Cupu naberá na sile. Hviezdnu zostavu dopĺňajú Tsitsipas a Ruud

Tsitsipas bude hrať na Laver Cupe štvrtýkrát.
Tsitsipas bude hrať na Laver Cupe štvrtýkrát.@LaverCup
Európsky tím pre tohtoročný Laver Cup je kompletný. Trojnásobný grandslamový finalista Casper Ruud (25) z Nórska a dvojnásobný grandslamový finalista Stefanos Tsitsipas (25) z Grécka dopĺňajú hviezdne kvarteto Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medvedev a Rafael Nadal. Hrať sa bude 20. - 22. septembra v Berlíne, kde sa výber Björna Borga pokúsi prerušiť sériu dvoch prehier.

Tím Európy ovládol prvé štyri ročníky Laver Cupu, ale predvlani v Londýne a vlani vo Vancouveri nestačil na Tím sveta a tento rok v septembri by chcel v nemeckom Berlíne odoprieť súperom hetrik. Preto bude mať Európa veľmi silnú zostavu s piatimi členmi aktuálnej TOP 12.

V stredu šesťčlenný výber doplnili dvaja hráči s celkovo piatimi štartmi v grandslamových finále - svetová deviatka Casper Ruud, najlepší nórsky tenista histórie, a svetová dvanástka Stefanos Tsitsipas, najlepší grécky tenista v dejinách.

Obaja sa na Laver Cupe predstavia po štvrtý raz. Dvadsaťpäťročný Ruud bude štartovať štvrtý rok po sebe a pokúsi sa udržať si svoju neporaziteľnosť (3:0). Len o štyri mesiace starší Tsitsipas vyhral tri zo štyroch zápasov, vlani vo Vancouveri chýbal.

"Je to veľká česť byť súčasťou tohto skvelého tímu a bojovať o titul v Berlíne. Máme pred sebou nedokončenú prácu," povedal Ruud. "Teším sa, že si opäť zahrám Laver Cup. Je to česť hrať po boku toľkých skvelých hráčov," dodal Tsitsipas.

"Casper a Stefanos sú skúsení hráči Laver Cupu, ktorí vedia, ako získavať body. Boli súčasťou veľkých bitiek a zdvihli pohár nad hlavu. Som veľmi rád, že ich mám v tíme," povedal kapitán Bjorn Borg.

Predtým prisľúbil svoj debut španielsky mladík Carlos Alcaraz, ktorý vyhral posledné dva Grand Slamy. Do Berlína pricestujú aj ďalšie bývalé svetové jednotky a grandslamoví šampióni Španiel Rafael Nadal a Rus Daniil Medvedev, zatiaľ čo aktuálna svetová štvorka Alexander Zverev bude hrať na domácej pôde piatykrát od roku 2021.

Americký kapitán svetového výberu John McEnroe už skôr nominoval Austrálčana Alexa de Minaura (6. v rebríčku ATP) a svojich krajanov Taylora Fritza (11.), Tommyho Paula (13.) a Bena Sheltona (14.).

Tohtoročný ročník je posledným pre súčasných kapitánov, ktorí "slúžia" od vzniku súťaže. Legendárneho Švéda Borga nahradí Francúz Yannick Noah, zatiaľ čo lodivod svetového výberu McEnroe prenechá svoju pozíciu Andremu Agassimu.

Laver Cup, pri zrode ktorého stál aj Švajčiar Roger Federer, sa v roku 2017 v pražskej O2 Arene prvýkrát konal aj s Tomášom Berdychom. Hral sa aj v Chicagu, Ženeve, Bostone, Londýne a Vancouveri.