Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichovej premiéra na okruhu WTA, mladá Slovenka v Prahe tesne nestačila na favoritku

Jamrichová s hráčkou z TOP 50 dotiahla prvý set do tajbrejku, v druhom sa dokázala oklepať zo stavu 0:4.
Jamrichová s hráčkou z TOP 50 dotiahla prvý set do tajbrejku, v druhom sa dokázala oklepať zo stavu 0:4.Profimedia
Slovenka Renáta Jamrichová (17) absolvovala na podujatí WTA 250 Livesport Praha Open premiéru v hlavnej fáze turnajov WTA. Proti Bulharke Viktoriji Tomovovej (29) aktuálna víťazka juniorskej dvojhry na Australian Open a Wimbledone síce prehrala po vyrovnanom priebehu tesne 6:7, 3:6, ale ukázala, že sa s ňou do budúcna musí počítať.

Jamrichová - Tomovová 6:7, 3:6

Jamrichová dostala od organizátorov divokú kartu do hlavnej fázy, no v zápase nezačala ideálne, keď prehrala hneď prvú hru. Tomovová si vypracovala tri brejkbaly a hoci prvé dve nevyužila, tretí už áno. Slovenka si požičané získala späť v ôsmej hre, čím vyrovnala na 4:4. Za stavu 6:5 mala 17-ročná tenistka k dispozícii tri setbaly, no všetky vyšli nazmar. Bulharka po ich odvrátení dotiahla úvodné dejstvo do tajbrejku, ktorý ovládla pomerom 7:3.

V druhom sete to nevyzeralo s rodáčkou z Trnavy vôbec dobre. Dvakrát bola brejknutá a Tomovová vyhrávala už 4:0. Aktuálne 49. hráčka sveta a nasadená päťka však sama dva razy po sebe stratila servis, Jamrichová sa odrazila, znížila na 3:4 a šla podávať na vyrovnanie.

Nezačala ideálne, prehrávala 0:40 a hoci sa dopracovala k zhode, stratila ďalšie dve loptičky, s nimi aj gem a Bulharku čakal servis na uzavretie súboja. Zvládla ho čistou hrou a za hodinu a 32 minút postúpila do 2. kola, kde ju bude čakať buď Chorvátka Jana Fettová, alebo jedna z kvalifikantiek, prípadne lucky loserka.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Jamrichová vstúpila na hlavný okruh WTA ako víťazka tohtoročného juniorského Australian Open a Wimbledonu v dvojhre a French Open vo štvorhre. Po úspešnom júlovom trávnatom grandslame oznámila, že jej juniorská éra sa skončila a sústredí sa na seniorský tenis. Medzi ženami zaznamenala v marci a apríli tohto roka dva tituly na podujatiach ITF W15 v Egypte a Španielsku.