Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česko sledovalo štvorhru wimbledonských šampiónok. Jamrichová po boku Samson neuspela

Na kurte sa stretli štyri wimbledonské víťazky.
Na kurte sa stretli štyri wimbledonské víťazky.Livesport Prague Open / Pavel Lebeda, sport-pics.cz
Barbora Krejčíková (28) a Kateřina Siniaková (28) úspešne odštartovali dočasne obnovenú spoluprácu z dôvodu olympiády. Na domácej antuke v pražskej Stromovke porazili v zápase štyroch víťaziek Wimbledonu juniorky Lauru Samson (16) a Renátu Jamrichovú (17).

Krejčíková/Siniaková - Jamrichová/Samson 6:3, 6:4

Krejčíková a Siniaková si na konci minulej sezóny dali pauzu na podnet druhej menovanej. Siniaková odvtedy vyhrala štvorhru na dvoch grandslamových turnajoch s dvoma rôznymi partnerkami (Roland Garros s Coco Gauffovou a Wimbledon s Taylor Townsendovou), Krejčíková dokonca začiatkom júla ovládla wimbledonskú dvojhru.

S cieľom obhájiť zlatú medailu na olympijskom turnaji však svoju spoluprácu dočasne obnovili len štyri dni pred začiatkom OH. Generálku si naplánovali na turnaji WTA 250 v pražskej Stromovke, kde sa obe predstavili prvýkrát od svojich triumfov na tráve vo Wimbledone.

Kým Krejčíková sa dva dni pred začiatkom súťaže pre nabitý program odhlásila z dvojhry a sústredila sa len na štvorhru, Siniaková napriek teplote odohrala dva trojsetové zápasy "v singli" a po prvom v pondelok skončila v nemocnici pre vyčerpanie. V utorok však bola schopná odohrať ako dvojhru, v ktorej neudržala vedenie proti Samsonovej, tak aj štvorhru s Krejčíkovou.

V nej víťazky siedmich grandslamov narazili na tínedžerky Lauru Samsonovú a Renátu Jamrichovú, ktorým sa taktiež podarilo získať trofej za triumf na prestížnom Grand Slame. V súčasnosti 16-ročná Češka to dokázala vlani v juniorskej štvorhre s krajankou Alenou Kováčovou, 17-ročná Slovenka Jamrichová tento rok triumfovala vo dvojhre dievčat a nadviazala tak na januárový titul z Australian Open.

A v zápase zvíťazili skúsenosti. Hoci mladé tenistky v prvom a druhom sete zmazali manko brejku a v druhom viedli 3:2, Krejčíková so Siniakovou potvrdili svoju zohratosť a bez väčších problémov dokráčali k víťazstvu 6:3, 6:4. Siniaková tak po troch hodinách zvládla odvetu dvojhry, v ktorej v druhom kole prehrala so Samsonovou.

"Je ťažké rýchlo sa preorientovať na nový povrch. Na antuke som začala trénovať len v sobotu, ale myslím si, že dnes som hrala dobre. Bol to dobrý zápas," komentovala Krejčíková, ktorá nastúpila s niekoľkými tejpami. "Niečo z toho je prevencia, niečo dozvuky z trávy," naznačila svoj zdravotný stav.

"Bol to skvelý zápas. Ako povedala Bára, bolo to ťažké, ale za mňa to bolo skvelé. Bola som unavená, ale hralo sa mi dobre a je skvelé, že vieme, čo od seba môžeme čakať," doplnila Siniaková.

Ak sa najvyššie nasadené Češky rozhodnú tri dni pred začiatkom olympijských hier pokračovať v stredajšom štvrťfinále sa stretnú s Austrálčankou Priscillou Honovou a Turkyňou Zeynep Sönmezovou.