Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz dorazil na londýnsku trávu. Dokážem vyhrať každý turnaj, na ktorý prídem, hlási

Carlos Alcaraz v Londýne začína prípravu na Wimbledon.
Carlos Alcaraz v Londýne začína prípravu na Wimbledon.AFP
Carlos Alcaraz (20) sa už zotavil z fyzických problémov, ktoré ho limitovali v druhej polovici semifinále Roland Garros proti neskoršiemu šampiónovi Novakovi Djokovičovi (36). Teraz sebavedomý španielsky mladík pricestoval do Londýna, kde v Queen's Clube začína trávnatú prípravu na Wimbledon.

Carlos Alcaraz po antukovom grandslame ešte na tráve netrénoval. Začína až v Londýne, kde by mal zostať približne mesiac. Teda ak sa dostane do záverečných kôl Wimbledonu.

Dvadsaťročný rodák z Murcie odohral ako profesionál zatiaľ len dva turnaje na tráve, zakaždým v slávnom Wimbledone. V roku 2021 vypadol v druhom kole s Daniilom Medvedevom, vlani v osemfinále s Jannikom Sinnerom.

"Najťažšie na tomto povrchu je dobre sa pohybovať. Chodiť na sieť a hrať agresívne, to mám rád," teší sa Alcaraz na svoj debut na podujatí ATP 500 v Queen's Clube, kde sa v prvom kole stretne s o rok mladším Francúzom Arthurom Filsom.

"Môžem vyhrať každý turnaj, na ktorý prídem," hovorí s prekypujúcim sebavedomím. Zároveň si uvedomuje, že v porovnaní so šampiónmi, ako je Novak Djokovič, má veľkú nevýhodu.

"On a Roger Federer sú dvaja najlepší, ktorí kedy vstúpili na trávnatý kurt, takže to bude ťažké. Nebudem tvrdiť, že nie som schopný poraziť Djokoviča, ale na tomto povrchu mám menšie šance," priznáva španielsky tenista.

Kŕče na Roland Garros

Semifinále proti Djokovičovi na parížskej antuke, kde ho po druhom sete limitovali kŕče celého tela, má stále v čerstvej pamäti. Alcaraz hovorí, že si zo zápasu zobral "pozitívne veci", pretože to bolo len jeho tretie grandslamové semifinále a "nikdy nie je ľahké hrať s Novakom". Verí však, že nabudúce to bude iné.

"Dokážem sa lepšie vyrovnať s tlakom a nervozitou. Tento zápas ma veľa naučil," dodal pozitívne naladený Španiel.

Okrem Queensu má Alcaraz pred Wimbledonom na programe aj tradičný exhibičný turnaj v Hurlinghame.