Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraza rozhodila zmena merania času medzi výmenami. Nemal som čas na rutinu, kritizoval

Alcaraz sa nedokázal vyrovnať so zmenou pravidiel.
Alcaraz sa nedokázal vyrovnať so zmenou pravidiel.Profimedia
Wimbledonský šampión Carlos Alcaraz (21) sa po konci v druhom kole turnaja v Queen's Clube sťažoval na upravené pravidlo o meraní času medzi výmenami. Španiel poznamenal, že pre testovanú zmenu mal počas celého zápasu s Jackom Draperom (22) pocit, že sa musí ponáhľať a nemal priestor na svoju zvyčajnú rutinu pred podaním.

Doposiaľ sa podľa pravidla o 25 sekundách medzi výmenami, ktoré má zabrániť zdržiavaniu hry, spúšťal časomer až vtedy, keď rozhodca oznámil skóre. V Queen's Clube sa však meranie začalo okamžite po ukončení výmeny. Podľa informácii médií ide o desaťdňový test úpravy, pričom hráči o ňom boli informovaní.

Alcaraz sa už počas duelu sťažoval rozhodcovi. "Povedal mi, že je to nové pravidlo, že sa hodiny nezastavujú. Akonáhle je výmena ukončená, čas sa rozbehne znova," uviedol šampión Roland Garros.

"Pre hráčov to nie je dobré. Skončil som výmenu pri sieti a ani som nemal čas vypýtať si loptičky. A to nehovorím o tom, že si mám ísť po uterák, dopriať si chvíľku na oddych, skoncentrovať sa a 'zapinkať' si s loptičkou," dodala svetová dvojka.

Zostrih súboja Alcaraz - Draper.
Flashscore

Španiel prišiel o šancu obhájiť titul v Queen's Clube po prehre 6:7, 3:6 s Draperom. Jediný plánovaný turnaj pred Wimbledonom sa tak preňho skončil predčasne. "Celý zápas som mal pocit, že som neustále v zhone. Nemal som čas na svoju rutinu," posťažoval sa Alcaraz a doplnil, že sa o pravidle plánuje rozprávať s predstaviteľmi ATP.

Alcaraz - Draper 6:7, 3:6