Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Američan Paul sa premiérovo teší na tráve, z Queen's Clubu si vezie najcennejšiu trofej

Tommy Paul získal prvú trofej na turnaji ATP 500
Tommy Paul získal prvú trofej na turnaji ATP 500Profimedia
Tommy Paul (27) sa stal prvým Američanom, ktorý vyhral turnaj ATP 500 v londýnskom Queen's Clube od roku 2010. Vo finále rodák z New Jersey zdolal Taliana Lorenza Musettiho (22) 6:1, 7:6, čím získal svoju tretiu a doteraz najcennejšiu trofej. Ide zároveň o jeho prvý triumf na tráve.

Paul - Musetti 6:1, 7:6

Dvadsaťsedemročný Tommy Paul nedal nenasadenému súperovi v prvom sete žiadnu šancu. Lorenzo Musetti sa však v druhom dejstve oklepal, pričom rozhodnúť musel tajbrejk. Ten bol dlho vyrovnaný, Talian dokázal odvrátiť dva mečbaly, no turnajová päťka duel ukončila až na tretí pokus. 

Zostrih zápasu.
Flashscore

Vo finále v Queen's Clube sa Paul predstavil ako prvý hráč z USA vo finále od roku 2010, keď Sam Querrey v americkom zápase o titul porazil Mardyho Fisha. Musetti sa mohol stať tretím talianskym šampiónom za posledné štyri roky.

Paul si v šiestom finále pripísal tretí titul v kariére. Úspešným ťažením si zároveň vyrovnal osobné maximum vo svetovom rebríčku. V novom vydaní sa posunie na 12. miesto a stane sa novou americkou jednotkou, keď za seba odsunie Taylora Fritza na 13. priečku.