Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Murray odohral na okruhu ATP tisíci zápas. V Queen's Clube ho zvládol víťazne

Andy Murray a jeho víťazné gesto.
Andy Murray a jeho víťazné gesto.Profimedia
Britský tenista Andy Murray oslávil svoj 1 000. zápas na ATP Tour v londýnskom Queen's Clube víťazstvom. Tridsaťsedemročný bývalý prvý hráč sveta zdolal v úvodnom kole Alexeja Popyrina 6:3, 3:6, 6:3 a pripísal si 739. triumf v kariére.

Murray - Poyprin 6:3, 3:6, 6:3

"Ani som si to neuvedomil, kým mi mama nepovedala, že to bol môj tisíci duel na okruhu. Je to veľa zápasov, veľa stresu a opotrebovania tela. Nie je to ľahké, ale vyrovnávam sa s tým," povedal Murray, ktorý už v roku 2019 zvažoval ukončenie kariéry pre problémy s bedrovým kĺbom. Nakoniec však po niekoľkých operáciách a dlhých prestávkach stále pokračuje.

Dvojnásobný wimbledonský šampión vyhral prvýkrát od marcového Miami Open, kde si v súboji s Tomášom Macháčom poranil väzy v členku a vrátil sa až v polovici mája v Ženeve. "Tento rok som veľa víťazstiev nenazbieral. Ale každé sa počíta, preto hráme. Teraz pred Wimbledonom sa chcem pokúsiť získať sebavedomie a odohrať niekoľko zápasov," dodal Škót, ktorý sa pripravuje aj na svoje piate olympijské hry. Už teraz však avizoval, že po lete, pravdepodobne, hrať nebude.

Na trávu sa víťazne vrátil aj úradujúci wimbledonský šampión Carlos Alcaraz. Najvyššie nasadený španielsky tenista v úvodnom kole zdolal Francisca Cerúndola 6:1, 7:5. Na druhej strane skončila turnajová dvojka Alex de Minaur, Austrálčan po zisku titulu v Hertogenboschi prehral v prvom kole 1:6, 6:4, 6:2 s Talianom Lorenzom Musettim.