Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najväčšie finále kariéry pre Šramkovú, v Monastire porazila nasadenú sedmičku

Šramková si v Monastire zahrá o prvý kariérny titul na hlavnom okruhu WTA (250 a vyššie).
Šramková si v Monastire zahrá o prvý kariérny titul na hlavnom okruhu WTA (250 a vyššie).Profimedia
Slovenská tenistka Rebecca Šramková (27) si v tuniskom Monastire na podujatí WTA 250 zahrá o titul v doteraz najväčšom finále kariéry. Talianku a siedmu nasadenú hráčku pavúka Luciu Bronzettiovú (25) porazila v semifinále hranom na tvrdom povrchu za hodinu a 32 minút pomerom 6:3, 6:4.

Bronzettiová - Šramková 3:6, 4:6

Šramková začala výborne, hneď v prvej hre pri podaní súperky si vybojovala dva brejkbaly, z ktorých premenila druhý a ujala sa vedenia 2:0. Bronzettiová si požičané zobrala späť, vyrovnala na 2:2 v najdlhšom geme prvého dejstva (12 loptičiek), len aby potom znovu stratila servis - a to hneď dvakrát vrátane toho pri udržaní sa v sete. Bratislavčanka potrebovala na tri brejky len štyri brejkbaly.

Druhý set mal presne opačný priebeh, siedma nasadená hráčka z Apeninského polostrova vyhrávala 1:0, no sama zaváhala na podaní a bolo 2:2. Hráčky si držali servis až do stavu 4:5 z pohľadu Bronzettiovej, ktorá podávala na udržanie sa v zápase, ale nezvládla to. Šramková si vybojovala dva mečbaly, využila hneď prvý a po hodine a 32 minútach postúpila do svojho najväčšieho finále v karére.

Pred tuniským Monastirom mala Šramková formu ako na hojdačke, keď po májovom kariérnom maxime na 89. mieste rebríčka klesla takmer o 50 priečok. Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka má v tejto sezóne na konte už sedem víťazstiev v hlavných fázach WTA. Jej najpamätnejším podujatím je tisícka v Ríme, kde sa ako kvalifikantka dostala až do osemfinále. Tam už po trojsetovej bitke podľahla v tajbrejku Jelene Ostapenkovej.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Slovenka doposiaľ dokráčala do jedného finále na okruhu WTA (WTA 125k v Bari 2023), ale inak v ňom na tvrdom povrchu nad úrovňou podujatí W60 ešte nikdy nebola. Jej súperkou bude v nedeľu Britka Sonay Kartalová.

"Dnes boli lepšie poveternostné podmienky ako včera, bolo menej veterno. Dobre som cítila loptu, myslím si, že som podala celkom dobrý výkon. Čo sa týka zdravotnej stránky, bolo to oveľa lepšie ako včera. Neviem, ako je to možné. Mám však skvelý tím, ktorý ma na dnes dobre pripravil. Turnaj v Monastire je skvelý, teda všetko okrem vetra. Teším sa, že som vo finále, už teraz viem, že sa sem rada vrátim aj na budúci rok."

"Chcela by som sa poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí mi fandia, som vďačná za všetky správy, ktoré som dostala. Aj keď som na všetky ešte nestihla odpísať, veľmi si to vážim. Verím, že mi budete fandiť aj vo finále," uviedla Šramková pre webstránku Slovenského tenisového zväzu (STZ).