Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po chorobe dva zápasy v jeden deň nezvládol, Sinner po prehre s Rubľovom titul neobháji

Sinner si finále nezahrá.
Sinner si finále nezahrá.Profimedia
Svetová jednotka Jannik Sinner (22) na prvom turnaji od Wimbledonu a následnej chorobe, ktorá ho pripravila o olympiádu, skončil na Masters 1000 v Montreale vo štvrťfinále. Taliansky tenista nedokázal vyhrať dva zápasy počas jedného dňa, s Andrejom Rubľovom (26) prehral a neobháji minuloročný triumf z Toronta. Rus si o finále zahrá s Talianom Matteom Arnaldim (23).

Sinner - Rubľov 3:6, 6:1, 2:6

Sinner minulý rok získal na kanadskom Masters v Toronte svoj prvý veľký titul a odštartoval najlepšie obdobie kariéry, počas ktorého si vybojoval na Australian Open aj prvý grandslamový titul a dostal sa na pozíciu svetovej jednotky.

V júni hneď na prvom turnaji v novej úlohe najlepšieho tenistu sveta ovládol trávu v nemeckom Halle, následne na Wimbledone ale aj pre zdravotné problémy prehral päťsetové osemfinále s Daniilom Medvedevom a angína ho potom pripravila o štart na olympiáde.

Po mesiaci sa na kurty vrátil v Montreale, aby sa druhýkrát v kariére pokúsil obhájiť triumf z predchádzajúcej sezóny. V Kanade vyhral dva zápasy vo štvorhre aj v dvojhre, v sobotu ale musel pre predchádzajúce daždivé dni odohrať až dva singlové duely, ten druhý sa mu stal osudným.

Niekoľko hodín po víťazstve nad Čiľanom Tabilom 22-ročný Talian podľahol Rubľovovi. S Rusom, s ktorým z predchádzajúcich siedmich vzájomných zápasov prehral iba dvakrát po skreči, využil len 2 z 12 brejkbalov a podľahol mu.

Teraz Sinnera čaká presun do amerického Ohia na generálku na US Open. Pokiaľ v Cincinnati prvýkrát postúpi do štvrťfinále, môže sa v ňom dočkať odvety proti Rubľovovi.

Rubľov mal na tisícke v Kanade veľmi nelichotivú bilanciu vrátane kvalifikácie 1:5 a tento rok navyše dorazil do krajiny javorového listu bez formy. Napriek tomu dokázal skompletizovať štvrťfinále na všetkých turnajoch Masters 1000 a v ten istý deň si druhýkrát v kariére pripísať skalp svetovej jednotky.

"Odohral som naozaj skvelý zápas. Som šťastný, že som dokázal vyhrať. Vôbec teraz nechápem, čo sa deje, pretože Jannik je skvelý tenista a posledné dva roky hrá neuveriteľne. Len som dúfal, že proti nemu dokážem bojovať a hrať dobrý tenis. Túto výhru som potreboval, najmä po niekoľkých nepodarených momentoch sezóny,“ radoval sa.

Dvadsaťšesťročný Rus vyhral tri zápasy v rade prvýkrát od májového triumfu v Madride a série siedmich neúspešných turnajov. O svoje celkovo 26. finále, z toho šieste na podujatiach Masters, si zahrá s Mateom Arnaldim, s ktorým začiatkom roka prehral na Roland Garros 0:3 na sety. 

Dvadsaťtriročný Talian v sobotu najprv po skreči Alejandra Davidovicha Fokinu postúpil prvýkrát do štvrťfinále turnaja Masters a noci v ňom potom porazil 6:4, 7:5 Japonca Keia Nišikoriho.

O druhej semifinálovej dvojici sa bude rozhodovať až v nedeľu popoludní v súbojoch Alexandera Zvereva so Sebastianom Kordom a Huberta Hurkacza s Alexeiom Popyrinom. Víťazi sa potom večer stretnú v boji o postup do finále.