Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozbehnutého Kordu v Montreale nezastavil ani Zverev, o najväčšie finále sa stretne s Popyrinom

Sebastian Korda si zahrá o prvé finále na turnaji Masters.
Sebastian Korda si zahrá o prvé finále na turnaji Masters.Profimedia
Sebastian Korda (24) zdolal v Montreale svetovú štvorku a nemeckého šampióna z roku 2017 Alexandra Zvereva (27) 7:6, 1:6, 6:4, pripísal si druhý skalp hráča TOP 5 a postupom do semifinále vyrovnal svoj najlepší výsledok na turnajoch Masters 1000. O najväčšie finále sa 24-ročný Američan, ktorý neprehral už osem zápasov v rade, stretne s Austrálčanom Alexeiom Popyrinom (25).

Korda - Zverev 7:6, 1:6, 6:4

Sebastian Korda sa po nečakanom neúspechu v prvom kole Wimbledonu nevrátil na antuku ako väčšina najlepších svetových tenistov, aby v Paríži zabojoval o olympijskú medailu. Namiesto toho sa dôkladne pripravoval na domáci turnaj US Open Series a toto rozhodnutie nemusí ľutovať. Minulý týždeň získal druhý a najcennejší titul na podujatí ATP 500 vo Washingtone, teraz sa vezie na víťaznej vlne na turnaji Masters 1000 v Montreale.

Aj vďaka skreču Vaska Pospisila a odstúpení Caspera Ruuda mu na postup medzi najlepšiu štvoricu stačilo premeniť dva mečbaly. Stalo sa tak proti silným súperom - v druhom kole proti svetovej trinástke Taylorovi Fritzovi a vo štvrťfinále proti svetovej štvorke Alexandrovi Zverevovi.

Zostrih zápasu Korda - Zverev.
Flashscore

Dvadsaťštyriročný Američan nastúpil premiérovo proti o tri roky staršiemu Nemcovi, ktorý pred siedmimi rokmi v Montreale oslavoval prvý triumf na Masters. Hoci v prvom sete prehrával 0:3, druhý set stratil po polhodine a v rozhodujúcom čelil brejkbalu za stavu 3:4, našiel cestu k postupu a zvíťazil 7:6, 1:6, 6:4.

Korda upravil bilanciu proti hráčom TOP 10 na 8:18 a proti tenistom z TOP 5 na 2:12. Postupom do semifinále vyrovnal turnajové maximum na Masters 1000 z minuloročného Šanghaja. O najväčšie finále sa stretne s Alexeiom Popyrinom, ktorého porazil v oboch vzájomných dueloch.

Popyrin - Hurkacz 3:6, 7:6, 7:5

Popyrin vo štvrťfinále zdolal poľského finalistu z roku 2022 Huberta Hurkacza po takmer trojhodinovej bitke 3:6, 7:6, 7:5, a to napriek tomu, že prehrával 3:6 a 1:3, pričom v rozhodujúcom dejstve za stavu 3:4 a 0:40 čelil trom brejkbalom v rade.

Dvadsaťpäťročný Austrálčan postúpil do štvrtého a doteraz najväčšieho semifinále. Jeho najväčšími úspechmi sú triumfy na podujatiach ATP 250 v Singapure 2021 a Umagu 2023.