Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz v semifinále olympiády deklasoval Augera-Aliassima, o zlato môže vyzvať Djokoviča

Carlos Alcaraz sa na prvej olympiáde prebojoval do finále.
Carlos Alcaraz sa na prvej olympiáde prebojoval do finále.AFP
Carlosa Alcaraza (21) delí jedno víťazstvo od toho, aby pri olympijskej premiére potvrdil úlohu najväčšieho favorita v súťaži dvojhry. Šampión posledných dvoch grandslamov po dvoch mesiacoch na parížskej antuke opäť zdolal Félixa Augera-Aliassima (23), tentoraz po setoch 6:1, 6:1. Vo finále a o zlatú medailu si zahrá s Novakom Djokovičom (37) alebo Lorenzom Musettim (22).

Auger-Aliassime - Alcaraz 1:6, 1:6

Carlos Alcaraz vyhral štvrtý zápas po sebe proti Félixovi Augerovi-Aliassimemu, čím otočil vzájomnú bilanciu na 4:3 vo svoj prospech. Na parížskej antuke proti nemu triufmoval druhýkrát v rade, pred dvoma mesiacmi v semifinále French Open stratil len sedem gemov a tentoraz mu uštedril ešte väčší výprask.

Kanaďan, ktorý bojoval vo štvrtok tri hodiny o postup do semifinále a neskoro večer prehral duel miešanej štvorhry, nedokázal nájsť recept na agresívnu hru španielskej hviezdy ani pod piatimi kruhmi. Vinou mizerného výkonu dopadol ešte horšie ako na French Open, keď sa mu nepodarilo získať ani jeden brejkbal, iba dvakrát ubránil vlastné podanie a na kurte strávil len hodinu a štvrť.

Alcaraz ovládol posledné dva grandslamy vrátane French Open a rozšíril zbierku grandslamových vavrínov na štyri kúsky. V posledných mesiacoch bol na najväčších podujatiach neporaziteľný a aj v tomto prípade plnil od začiatku úlohu najväčšieho favorita v súťaži dvojhry, hoci na olympijských hrách debutuje.

Je len druhým mužom v histórii, ktorý v jednej sezóne ovládol French Open s Wimbledonom a získa olympijský kov. Doteraz sa to podarilo iba Rafaelovi Nadalovi (2008), s ktorým prehral štvrťfinále štvorhry.

Vo finále sa Alcaraz môže stretnúť s Novakom Djokovičom, ako sa mu to podarilo pred niekoľkými týždňami vo Wimbledone, ak Srb na štvrtý pokus zvládne olympijské semifinále a vo večernom zápase zdolá Lorenza Musettiho.

Pre Augera-Aliassima sa olympijský turnaj rozhodne nekončí. V piatok bude ešte bojovať o bronz v mixe a v sobotu sa stretne s Djokovičom alebo Musettim o tretie miesto vo dvojhre.

Djokovič - Musetti (19:00)