Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dočká sa Grécko ďalšej medaily z tenisu na OH? Tsitsipas tomu verí, splnil by si detský sen

Tsitsipas sa na OH teší a verí, že má šancu získať cenný kov.
Tsitsipas sa na OH teší a verí, že má šancu získať cenný kov.Reuters
Tenista Stefanos Tsitsipas (25) uviedol, že olympijské hry pre neho majú osobitný význam vzhľadom na spoločný grécky pôvod. Dodal, že v Paríži by si chcel splniť sen a získať medailu z olympiády. Pomôcť mu v tom môže aj skúsenosť s kurtmi Rolanda Garrosa.

Grécko doteraz získalo na olympijských hrách tri medaily v tenise. Všetky v roku 1896 na prvých novodobých OH konaných v Aténach. "Grécko a olympijské hry k sebe určite patria ako chlieb a maslo. Účasť na nich je mojím snom od chvíle, keď som začal hrať tenis," povedal 12. hráč sveta Tsitsipas v rozhovore pre Stats Perform.

"Od chvíle, keď som prvýkrát vzal do ruky tenisovú raketu, chcel som byť športovcom, ktorý sa takejto akcie zúčastní. Mať navyše reálnu šancu usilovať sa o medailu je niečo mimoriadne. Môj sen stále existuje, stále sa vyvíja a ja k nemu kráčam po vlastnej ceste. Najväčším zadosťučinením by pre mňa bolo odísť z hier s cenným kovom," zasníval sa Tsitsipas.

Tenisový turnaj na olympijských hrách sa uskutoční od 27. júla do 4. augusta v areáli Rolanda Garrosa, ktorý slúži aj ako dejisko French Open. Tsitsipas v minulosti na týchto antukových kurtoch zaznamenal niekoľko úspechov, v roku 2021 sa prebojoval do finále Grand Slamu a v posledných dvoch ročníkoch sa dostal do štvrťfinále.

Na tieto stretnutia si Grék zaspomínal. "Pred niekoľkými rokmi som na rovnakom štadióne zažil veľký úspech, keď som si zahral finále. Môžem sa tam vrátiť plný sebadôvery s tým, že je v mojej mysli, aby som tentoraz uspel. Verím, že budem schopný dopracovať sa k cieľu a dotiahnuť to, čo sa mi pred rokmi nepodarilo," vrátil sa k prehreDjokovičom.

Tsitsipas sa na olympiáde predstaví vo dvojhre aj vo štvorhre mužov po boku svojho o dva roky mladšieho brata Petrosa.