Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec Veľkej štvorky? Kým hrá aspoň jeden z nás, tak éra stále pokračuje, hlási Djokovič

Djokovič je pripravený na olympijský turnaj.
Djokovič je pripravený na olympijský turnaj.Reuters
Novak Djokovič (37) stále verí vo svoje schopnosti, silu a kondíciu. Srbský tenista je presvedčený, že z tenisovej tzv. Veľkej štvorky ostane posledným mužom v hre. Dvojnásobný olympijský víťaz Andy Murray (37) sa po parížskych hrách s aktívnou kariérou rozlúči.

Murray, ktorý získal na OH singlové zlato v rokoch 2012 a 2016, bude pred odchodom do tenisového dôchodku hrať už len vo štvorhre, zatiaľ čo Djokovič by sa mohol v druhom kole stretnúť s rekordným 14-násobným šampiónom French Open Rafaelom Nadalom.

Keďže Roger Federer už svoju kapitolu uzavrel v roku 2022 a Nadal sa tiež blíži k záveru dlhej a slávnej kariéry, úloha predĺžiť éru "veľkej štvorky" padá priamo na plecia Djokoviča.

"Dúfam, že Andy bude mať vo svojom poslednom súťažnom zápase na olympiáde tú najlepšiu možnú rozlúčku pre seba aj svoju krajinu. Je legendou nášho športu, bol nesmierne dôležitým hráčom pre tenis na celom svete," povedal rodák z Belehradu.

Murray v roku 2012 so zlatou a striebornou medailou na OH v Londýne.
Murray v roku 2012 so zlatou a striebornou medailou na OH v Londýne.TASR

"Takisto aj Nadal, o to viac so všetkými výsledkami a úspechmi, ktoré dosiahol najmä v Paríži na Roland Garros. Stále nepovedal, kedy odohrá svoj posledný turnaj, takže dúfam, že v záujme tohto športu bude pokračovať," uviedol Djokovič smerom k španielskej ikone a pokračoval slovami o sebe:

"Na odchod do dôchodku nemyslím, aj keď viem, že veľa ľudí by bolo rado, keby som tak urobil a aby sa táto éra skončila. Myslím si, že kým tu zostane aspoň jeden z nás, tak táto éra stále pokračuje."

O možnom strete s Nadalom na olympiáde povedal: "Určite by to bolo predstavenie ako za starých dobrých čias, keď sme hrali viac-menej na všetkých veľkých tenisových dvorcoch sveta. Teším sa na tento prípadný duel, ale musím prekonať prvú prekážku a urobiť všetko pre to, aby som sa dostal čo najďalej."

Djokovič počas tréningu na OH v Paríži.
Djokovič počas tréningu na OH v Paríži.Reuters

Djokovič označil mladíkov AlcarazaSinnera za dvoch najlepších hráčov na svete, ktorí ponesú tento šport do budúcnosti, ale v snahe získavať tituly to Srba nebrzdí: "Za posledných 15 rokov som bol pri zmene mnohých generácií. Koniec je bližšie ako začiatok, ale súťaženie ma stále baví a budem v ňom pokračovať dovtedy, kým to tak už nebude." 

Svetová dvojka tento rok nezískala žiadny titul a po tom, čo sa pred štvrťfinále odhlásila z French Open pre operáciu kolena, má na kurtoch Rolanda Garrosa nedokončenú prácu, aj keď jeho príprava na olympiádu nebola zďaleka ideálna.

"Tento rok sme nemali čas na poriadnu prípravu, pretože tenisový kalendár bol veľmi nabitý. Wimbledon som hral preto, lebo je to najdôležitejší turnaj v našom športe a je to aj mäkší povrch, takže som mal čas adaptovať sa so zranením kolena. Predtým som sa poriadne nepripravoval, ale v posledných štyroch až piatich dňoch som sa cítil lepšie pripravený na olympijské hry," vysvetlil.