Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Murray pred žrebovaním odstúpil z dvojhry, účasť na olympiáde neruší. Nastúpi vo štvorhre

Murray bude na olympijských hrách hrať iba štvorhru.
Murray bude na olympijských hrách hrať iba štvorhru.AFP
Dvojnásobný olympijský víťaz Andy Murray (37) pred žrebom parížskeho turnaja oznámil, že súťaž dvojhry napokon hrať nebude. Účasť na tohtoročnom podujatí pod piatimi kruhmi však nezrušil, keďže si zahrá štvorhru s krajanom Danielom Evansom (34). Parížska olympiáda však bude aj tak posledným podujatím, na ktorom britský tenista odohrá súťažný zápas. Následne ukončí kariéru.

Andy Murray vyhral olympijský turnaj v Londýne 2012 a Riu 2016, pričom z Londýna má aj striebornú medailu vo štvorhre. Tohtoročný športový sviatok už dlhší čas označuje za posledný turnaj kariéry, pre túto misiu sa vzdal aj účasti vo Wimbledone.

Dlho to vyzeralo, že sa zúčastní dvojhry, ale pre zdravotné problémy napokon na poslednú chvíľu zmenil plány. "Musím sa nejako rozhodnúť, ale táto voľba dáva najväčšiu šancu získať pre našu výpravu medailu. Môj chrbát stále nie je v takom stave, aby som mohol odohrať za deň dva zápasy," vysvetlil britský tenista.

Evans, s ktorým Murray vytvorí deblový pár, zostane na rozdiel od svojho skúsenejšieho kolegu aj v pavúku dvojhry. "S Danom sme si povedali, že štvorhra je prioritou, ale on bude, samozrejme, hrať aj dvojhru. Od minulého týždňa sme však veľa trénovali štvorhru," dodal Murray.