Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlová odštartovala na OH víťazstvom, Murray si predĺžil kariéru

Murray prežíval po postupe obrovské emócie.
Murray prežíval po postupe obrovské emócie.AFP / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 28. júla?

23:12 - Ďalej ide takisto tretí nasadený Nemec Alexander Zverev, ktorý zdolal Španiela Jaumeho Munara hladko 6:2, 6:2.

22:05 - Pod piatimi kruhmi uspela aj Dánka Caroline Wozniacka, ktorá zvíťazila nad Mayar Sherifovou z Egypta 2:6, 7:5, 6:1.

21:30 - Britský tenista Andy Murray postúpil spoločne s krajanom Danom Evansom na olympijskom turnaji v Paríži do 2. kola štvorhry, čím si bývalý líder svetového rebríčka predĺžil kariéru. V 1. kole zdolali japonskú dvojicu Taro Daniel, Kei Nišikori v dramatickom súboji 2:6, 7:6 (5) a 11:9, keď v treťom sete odvrátili päť mečbalov.

21:02 - Americká tenistka Coco Gauffová postúpila do 2. kola dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. Nasadená dvojka vyhrala v prvom kole nad Ajlou Tomljanovičovou z Austrálie 6:3, 6:0. Jej ďalšou súperkou bude Maria Carleová z Argentíny.

20:12 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová pozná súperku v druhom kole olympijského turnaja. V druhom kole ju čaká štrnásta nasadená Brazílčanka Beatriz Haddadová Maiová, ktorá zdolala ruskú rodáčku reprezentujúcu Francúzsko Varvaru Gračovovú 6:4, 4:6, 6:0.

19:14 - Karolína Muchová, rovnako ako jej deblová partnerka Linda Nosková, začala svoju olympijskú premiéru prehrou v prvom kole dvojhry. Finalistka vlaňajšieho French Open, ktorá sa vracia po zranení, podľahla v prvom kole na parížskej antuke Leylah Fernandezovej 1:6, 6:4, 2:6. Kanaďanka sa v druhom kole stretne s Cristinou Bucsaovou.

18:00 - Rafael Nadal zdolal v úvodnom kole olympijského turnaja 6:1, 4:6, 6:4 Mártona Fucsovicsa a zaistil si jubilejný 60. vzájomný súboj so svojím najväčším rivalom Novakom Djokovičom. Dvojnásobný zlatý medailista, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou absolvuje svoju poslednú olympiádu v kariére, si tak spravil chuť po neúspechu v prvom kole nedávneho French Open, kde je najúspešnejším hráčom v histórii. Viac v článku.

17:29 - Stefanos Tsitsipas vstúpil do tohtoročných olympijských hier v Paríži divokým zápasom so Zizoum Bergsom. Bývalý finalista French Open, ktoré sa koná v rovnakom dejisku, zdolal Belgičana aj vďaka odvrátenému setbalu 7:6, 1:6, 6:1. V druhom kole si zahrá s Danielom Evansom.

16:50 - Jelena Ostapenková v roku 2017 senzačne dobyla French Open, inak sa jej ale v areáli Rolanda Garrosa vôbec nedarí. Každý z nasledujúcich ôsmich štartov v tomto dejisku po spomínanom triumfe zakončila najneskôr v treťom kole. Na prebiehajúcej olympiáde dokonca stroskotala hneď na úvod po porážke 4:6, 3:6 s Camilou Osoriovou.

16:42 - Jessica Pegulová si v úvodnom kole v Paríži poradila 6:3, 6:4 s Viktorijou Golubicovou a dočkala sa svojho prvého singlového víťazstva pod piatimi kruhmi. Ďalšou súperkou nasadenej päťky bude bronzová medailistka z posledných olympijských hier Elina Svitolinová.

16:30 - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do 2. kola dvojhry olympijského turnaja na dvorcoch areálu Roland Garros. V úvodnom zápase si poradila s Britkou Katie Boulterovou v dvoch setoch 6:4 a 6:2. V druhom kole ju čaká lepšia z brazílsko-francúzskeho duelu medzi Beatriz Haddadovou Maiovou a Varvarou Gračevovou. Viac v článku.

15:08 - Barbora Krejčíková odohrala prvý singlový zápas po triumfe vo Wimbledone, v úvodnom kole v areáli Rolanda Garrosa pretlačila 4:6, 6:0, 7:6 Saru Sorribesovú Tormovú zo Španielska a úspešne vstúpila do olympijského turnaja. Česká jednotka sa bude usilovať o svoju ešte len druhú tohtoročnú výhru na antukových dvorcoch proti Wang Sin-jü z Číny.

15:02Čeng Čchin-wen najlepším možným spôsobom odštartovala svoj debut na olympijských hrách. Na antuke v Paríži nepovolila ani jeden gem bývalej finalistke French Open a talianskej veteránke Sare Erraniovej. Číňanku v ďalšom kole čaká súboj s Oliviou Gadeckou alebo Arantxou Rusovou.

14:56 Casper Ruud patrí na tohtoročných olympijských hrách na parížskej antuke k najväčším adeptom na zisk medaily. Finalista dvoch z troch posledných ročníkov French Open začal pod piatimi kruhmi výhrou 7:5, 6:1 nad Tarom Danielom z Japonska. V ďalšom kole si nórsky tenista zmeria sily s Pedrom Martínezom alebo Andreom Vavassorim.

13:52 - Linda Nosková ako prvá z českých tenistiek dohrala prvé kolo singlovej súťaže na prebiehajúcej olympiáde v Paríži, svoj debut pod piatimi kruhmi odštartovala porážkou 3:6, 3:6 s Wang Si-jü.

13:10 - Maria Sakkariová smeruje po hladkom víťazstve do ďalšej fázy olympijských bojov. Na úvod si za 58 minút poradila s čiernohorskou oponentkou Dankou Koviničovou pomerom 6:0 a 6:1.

11:13 - Alex de Minaur pre zranenie bedra nenastúpil na štvrťfinálový zápas vo Wimbledone a teraz sa pre rovnaký zdravotný problém ospravedlnil zo singlovej súťaže na prebiehajúcej olympiáde v Paríži. Najlepší Austrálčan v rebríčku ATP však chce hrať štvorhru po boku Alexeia Popyrina.

10:14 - Po preložení sobotného súboja sa v nedeľu predstaví aj Anna Karolína Schmiedlová. Jej prvou olympijskou prekážkou bude britská tenistka Katie Boulterová. Štart duelu je naplánovaný na 15:00. Na antuke sa tieto tenistky proti sebe postavia vôbec po prvýkrát, v marci 2021 vyhrala Slovenka na harde, tri roky predtým uspela jej súperka na tráve.

09:57 - Sobotný program olympijského turnaja v Paríži značne narušil dážď a prejavilo sa to na nedeľnom dianí. Do hry by sa malo dostať množstvo veľkých mien. Z mužskej sekcie to budú napríklad Nadal, Ruud, Tsitsipas či Zverev. Zo ženskej elity sa ukážu Sakkariová, Krejčíková, Čeng Čchin-wen, Collinsová i Pegulová. Prvé zápasy odštartujú o 12:00.

09:40 - Vo finále dvojhry tenisového turnaja ATP v Atlante sa stretnú Austrálčan Jordan Thompson a Japonec Jošihito Nišioka. Štvrtý nasadený Austrálčan zdolal čínskeho kvalifikanta Ťün-čcheng Šanga v troch setoch 6:3, 4:6, 6:3. Japonec v súboji nenasadených hráčov prešiel cez Francúza Arthura Rinderknecha 6:3, 4:6, 6:4.