Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tenisový žreb na OH: Schmiedlová vyzve Boulterovú. Djokovič môže naraziť na Nadala v 2. kole

Anna Karolína Schmiedlová si na úvod tenisového turnaja v Paríži zahrá proti Britke Katie Boulterovej.
Anna Karolína Schmiedlová si na úvod tenisového turnaja v Paríži zahrá proti Britke Katie Boulterovej.TASR
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) nastúpi v 1. kole olympijského turnaja v Paríži proti Katie Boulterovej (27) z Veľkej Británie. Dve veľké osobnosti mužského tenisu Srb Novak Djokovič (37) a Španiel Rafael Nadal (38) môžu na seba naraziť na olympijskom turnaji v Paríži už v 2. kole. Rozhodol o tom štvrtkový žreb. Turnaj sa hrá na kurtoch slávneho grandslamového Roland Garros.

Schmiedlová vyzve o dva roky mladšiu súperku, ktorá je v rebríčku WTA na 34. mieste. Slovenskej tenistke patrí 70. pozícia. Obe sa doteraz stretli dvakrát a rozdelili si po jednej výhre. Naposledy sa im rakety skrížili v roku 2021 na turnaji v Monterrey, kde na harde uspela košická rodáčka v dvoch setoch 6:4, 6:0. Súboj sa odohrá v sobotu alebo nedeľu. Čas a poradie zápasov bude podľa oficiálnej stránky olympiády známy až večer pred hracím dňom. Víťazka narazí na lepšiu z dvojice Haddad Maiová/Gračevová.

Rekordný 24-násobný grandslamový šampión Djokovič narazí vo svojom úvodnom vystúpení na Austrálčana Matthewa Ebdena. Tridsaťosemročný Nadal, ktorý získal 14 z 22 grandslamových prvenstiev práve na parížskej antuke, bude hrať s Maďarom Mártonom Fucsovicsom. Ak obaja uspejú, čaká ich vzájomný súboj.

Nadal má v zbierke aj olympijské zlato, keď vo dvojhre uspel v Pekingu a vo štvorhre s Marcom Lopezom v Riu de Janeiru. Djokovič má spod piatich kruhov na konte iba bronz z dvojhry v Pekingu. Pred troma rokmi mu turnaj v Tokiu nevyšiel, pripísal si iba 4. miesto v mixe. Svetová jednotka Iga Swiateková, ktorá je po triumfe na Roland Garros najväčšou favoritkou na titul v ženskej dvojhre, má pred sebou prvú prekážku v podobe Rumunky Iriny-Camelii Beguovej

Z dvojhry sa na poslednú chvíľu odhlásil olympijský šampión z Londýna 2012 a Ria de Janeiro 2016 Andy Murray. Tridsaťsedemročný britský tenista bude rovnako ako na nedávnom Wimbledone hrať iba štvorhru a olympijský turnaj odohrá s Danom Evansom. Dvojnásobný wimbledonský šampión po olympiáde ukončí 19-ročnú profesionálnu kariéru.

Tenisový turnaj v Paríži je na programe od soboty a o medaily sa bude bojovať deväť dní. Vrchol je na programe 4. augusta.