Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trénoval aj napriek obavám zo zranenia. Neviem, ako to bude ďalej, vraví Nadalov tréner

Nadal chce absolvovať olympijský turnaj.
Nadal chce absolvovať olympijský turnaj.Reuters
Rafael Nadal (38) v piatok na kurte v areáli Rolanda Garrosa trénoval po boku svojho deblového partnera Carlosa Alcaraza (21). Tesne predtým však ešte panovali pochybnosti o kondícii a štarte Španiela na olympijskom tenisovom turnaji.

Nadal vynechal štvrtkový tréning s Nemcom Alexandrom Zverevom, pričom španielsky tréner Carlos Moya uviedol, že jeho zverenec má problémy so zranením stehna. Štrnásťnásobný šampión French Open mal v piatok pri tréningu pod zatvorenou strechou kurtu Phillipa Chatriera na pravom stehne obväz, ale pôsobil bez zdravotných problémov.

Španielska tímová spolupráca snov by mala začať svoju cestu za zlatom v sobotu proti nasadeným Argentínčanom Maximovi Gonzálezovi a Andresovi Molterimu.

Nadal a Alcaraz by na OH mohli byť silnou dvojicou.
Nadal a Alcaraz by na OH mohli byť silnou dvojicou.Reuters

Nadal, ktorý vyhral olympijskú dvojhru v roku 2008 a štvorhru v roku 2016, bol v singli vyžrebovaný proti Maďarovi Mártonovi Fucsovicsovi, v druhom kole ho čaká potenciálny šláger proti odvekému rivalovi a najvyššie nasadenému Novakovi Djokovičovi.

Moya, ktorý dohliadal na tréning, poskytol vo štvrtok neskoro večer optimistické informácie o Nadalovej kondícii, hoci naznačil, že by mohol dať prednosť štvorhre: "Je prakticky potvrdené, že bude hrať, ibaže rekonvalescencia prebieha veľmi zle. Chystá sa to vyskúšať a sme optimistickí, že v sobotu bude hrať. Neviem, ako to bude ďalej. Je to tak, že v sobotu vyjde na kurt a zahrá si štvorhru s Alcarazom."

Zatiaľ čo štvorhra by mohla byť možná aj so zranením, Nadal by nerád hral dvojhru a riskoval, že si potom zmarí šance na deblové predstavenie s víťazom French Open a Wimbledonu Alcarazom.

"Myšlienka, že by sa vzdal jednej zo súťaží, sa neobjavila, ale ak príde čas na rozhodnutie a Rafa by mal byť nejak limitovaný na dvojhru, tá myšlienka sa môže objaviť. Štvorhra je oveľa menej náročná a v prípade, že zahrá dobre, existujú reálne možnosti na medailu," povedal Moya.