Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec kariéry? Žiadny stres. Aj tak som tenis nemal rád, komentoval Murray s humorom

Andy Murray ukončil tenisovú kariéru.
Andy Murray ukončil tenisovú kariéru.Profimedia
Andyho Murrayho (37) ani pri rozlúčke s profesionálnym tenisom neopustil typický suchý humor, ktorým bol počas kariéry preslávený a ktorý mu spolu s jeho hrou nahnal fanúšikov po celom svete. V príspevku zverejnenom na sociálnej sieti X krátko po tom, ako vypadol vo štvrťfinále olympijskej štvorhry na turnaji v Paríži, sebaironicky vyznal lásku k športu, v ktorom sa stal legendou.

"Aj tak som tenis nemal rád," napísal 37-ročný Murray na sieti X, čo je v kontraste s často úprimnými príspevkami iných športových hviezd pri ich rozlúčke. Okrem toho okamžite zmenil svoj status na oficiálnom účte z "Hrám tenis" na "Hral som tenis".

Po rokoch zdravotných problémov trojnásobný grandslamový šampión, dvojnásobný olympijský víťaz a bývalá svetová jednotka už vopred oznámil, že parížsky turnaj pod piatimi kruhmi bude posledným podujatím jeho profesionálnej kariéry. Po odstúpení z dvojhry sníval o rozlúčkovej medaile vo štvorhre po boku Daniela Evansa, ale britský pár vo štvrtkovom štvrťfinále nestačil na americké duo Taylor Fritz a Tommy Paul pomerom 2:6, 4:6.

"Už niekoľko mesiacov som vedel, že táto chvíľa príde. Ak by sa to nestalo teraz, bolo by to o niekoľko dní a bol som na to pripravený. Samozrejme, bolo to emotívne, pretože som hral posledný súťažný zápas. Teraz som však šťastný, som rád, ako sa to skončilo," zdôraznil novinárom Brit. Je stále jediným tenistom, ktorý získal dve olympijské zlatá vo dvojhre.

"Som rád, že som sa dostal na olympijské hry a mohol skončiť tak, ako som chcel, pretože v posledných rokoch som túto istotu nemal," pripomenul Murray problémy s bedrovým kĺbom a chrbtom. Aj preto bol víťaz 46 turnajov vo dvojhre a daviscupový šampión na jednej strane rád, že ukončil kariéru. 

"Z fyzického hľadiska to bolo veľmi ťažké. Ak by som pokračoval, mohol by som si privodiť zranenie, ktoré by aj tak ukončilo moju kariéru. Bolesť a nepohodlie v tele nie sú príjemné, takže aj preto som rád, že končím," doplnil Murray, ktorý bol kedysi členom "veľkej štvorky" spolu s Rogerom Federerom, Rafaelom Nadalom a Novakom Djokovičom.

"Som hrdý na svoju kariéru, na svoje výkony a na to, čo som do tohto športu vložil," dodal rodák z Glasgowa.