Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Povesť a meno nestačí. Španielske superhviezdy Nadal s Alcarazom krotia očakávania

Rafael Nadal a Carlos Alcaraz by radi získali olympijské zlato vo štvorhre v Paríži.
Rafael Nadal a Carlos Alcaraz by radi získali olympijské zlato vo štvorhre v Paríži.AFP
Rafael Nadal (38) a Carlos Alcaraz (21) vedia, že na olympijských hrách v Paríži nevyhrajú nič len vďaka svojej povesti a menu, ale v stredu prisľúbili, že urobia všetko, čo je v ich silách, aby prekonali nedostatočnú prípravu. Na turnaji pod piatimi kruhmi sa predstavia spolu vo štvorhre.

Nadal, zlatý medailista z dvojhry z roku 2008, vytvorí s Alcarazom na antukových dvorcoch slávneho Roland Garros "dvojicu snov." Skúsený tenista bude chcieť pridať do svojej zbierky ďalší deblový titul, ktorý už získal s blízkym priateľom Marcom Lópezom v Riu v roku 2016.

Jeden z najúspešnejších tenistov v histórii však pred svojou poslednou olympiádou, na ktorej si zahrá s Alcarazom po prvý raz, krotí prehnané očakávania.

"Chápem nadšenie, nádej, že nás uvidia hrať spolu. Lenže meno či povesť nestačí k tomu, aby sa to premietlo do želaného úspechu. To nie je podľa mňa šťastné myslenie," povedal Nadal.

"Nakoniec Carlos toho veľa vo štvorhre neodohral. Rovnako ani ja, dokonca k tomu ani v dvojhre," doplnil Rafael 22-násobný grandslamový šampión na tlačovej konferencii španielskeho tímu v olympijskej dedine. 

Nadal aj Alcaraz si okrem deblu zahrajú aj dvojhru na dvorcoch Rolland Garros. Práve na ňom o sedemnásť rokov starší krajan uspel rekordných 14-krát. Dvadsaťjedenročný Alcaraz sa z titulu v Paríži tešil premiérovo v úvode minulého mesiaca. 

"Veríme v skvelý moment, v ktorom sa Carlos nachádza," zdôraznil Nadal. Aktuálna svetová trojka obhájila pred 10 dňami Wimbledon a vo veku 21 rokov získal Alcaraz štvrtý grandslamový titul.

"Dáme do toho všetko, aby sme sa pokúsili odísť aspoň s pocitom, že sme urobili maximum, čo bolo v našich silách," ubezpečil Nadal. Jeho kolega prezradil, že je vníma ako sen, že môže debutovať na olympijských hrách vo štvorhre po boku 22-násobného grandslamového šampióna.

Aj Alcaraz bol pred médiami opatrný. Zdôraznil, že ich hviezdna sila nie je zárukou medaily. "Môžem povedať len to, že zo seba vydáme to najlepšie a s veľkým nadšením. Dúfajme, že si to užijeme a budeme hrať dobre," uzavrel Carlos Alcaraz, ktorý v tohtoročnom wimbledonskom finále opäť zdolal Novaka Djokoviča.

Srb, ktorý v roku 2008 získal bronz vo dvojhre, bude v Paríži aj preto, že olympijský tenisový turnaj sa prvýkrát od Barcelony 1992 koná na antuke.