Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Byť v TOP 4 je výborné. Som rada, že Slovensko má takýto zážitok, teší sa Schmiedlová

Schmiedlová je olympijskou semifinalistkou.
Schmiedlová je olympijskou semifinalistkou. AFP
Anna Karolína Schmiedlová (29) si nepripúšťala tlak ani na začiatku druhého setu stredajšieho olympijského štvrťfinále. Češku Barboru Krejčíkovú (28) vyradila po víťazstve v dvoch setoch. Semifinálová účasť na olympijskom turnaji je pre Slovensko prvá v ére samostatnosti.

Schmiedlová aj jej súperka mali za sebou náročný program, no Krejčíková hrala ešte v utorok večer štvorhru. Na antukovom dvorci Simonne Mathieuovej však stratila prvé podanie a aj keď si ho vzala naspäť, Slovenka využila prvý setbal. Náročnejší bol začiatok druhého dejstva, keď začínala na podaní Schmiedlová a hneď ho aj stratila. Češka následne svoj brejk potvrdila.

"Cítila som, že sa to môže skomplikovať, ale v prvom geme som nespravila veľa chýb. Zvládla asi tri moje returny a dala jeden náročný, nemala som si čo vyčítať. Podávala som najlepšie, ako som vedela. Keďže hrala na hranici rizika, nemohla vydržať dlho a keby áno, nedá sa s tým nič spraviť," povedala Schmiedlová pre TASR.

Fantastická Schmiedlová. Slovenka pokorila ďalšiu favoritku a zahrá si semifinále OH

Na dvorcoch Roland Garros hrala už štvrtý deň za sebou a vyradila obe finalistky tohtoročného Wimbledonu. V stredu šampiónku Krejčíkovú a deň predtým Talianku Jasmine Paoliniovú. K senzačným výkonom i výsledkom jej pomáha aj výborná kondička:

"Myslím si, že som celkom dobre pripravená. Mám za sebou veľa zápasov a snažím sa pracovať aj na kondičke, keďže je to dôležité pre moju hru. Zvládla som od včera zregenerovať, dvakrát som mala ľadovú vaňu a bola som aj u fyzioterapeuta."

Schmiedlová zatiaľ prežíva turnaj snov.
Schmiedlová zatiaľ prežíva turnaj snov.TASR

Košičanka nebola ani v jednom zápase v pozícii favoritky, no momentálne ju delí od medaily jediné víťazstvo. "Od začiatku sa mi hrá dobre s pocitom, že nemám čo stratiť. Snažila som sa nepokaziť si to a hrať stále dobrú hru. Chcela som podať čo najlepší výkon a keď som už začala viesť, cítila som, že je tam šanca, ale nesmiem robiť veľa chýb a udržať si odvážnu hru," priblížila.

O výhre začala rozmýšľať až v poslednom geme. "Cítila som, že je to ťažké, aj za stavu 3:2 boli dva náročné gemy, keď hrala na hranici rizika a išla silno do servisu aj returnu. Inde by mi to robilo problém, ale dnes som už na takej vlne, že som si to ustrážila," opísala tenistka svoje pocity. Olympiádu vnímajú podľa nej bežní ľudia viac ako grandslamové turnaje: "Je to raz za štyri roky a máme tu aj málo športovcov. Z každého jedného je teda veľká radosť. Som rada, že krajina môže mať takýto zážitok."

Čo sa týka semifinálových súperiek, nepreferuje ani jednu z ukrajinsko-chorvátskej dvojice Kosťuková - Vekičová. "Je to asi jedno, ani s jednou som v poslednej dobe nehrala. Sú rebríčkovo aj výsledkami podobné, uvidíme," dodala Schmiedlová.

Reprezentantka slovenského dvojkríža začína podľa vlastných slov už vnímať aj tlak a veľkosť svojho úspechu. "Doteraz som si to nepripúšťala, hovorila som si, že každý zápas čo vyhrám bude super a bude to zážitok. Už je ťažšie na to nemyslieť, ale to, že som v TOP 4 je výborné," priznala.

Krejčíková - Schmiedlová 4:6, 2:6