Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Do tempa a tranzu sa nedostala. Bude ma to mrzieť, hlási Schmiedlová po semifinále

Schmiedlová si v Paríži zahrá v piatok "len" o bronz.
Schmiedlová si v Paríži zahrá v piatok "len" o bronz. Profimedia
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) nemala v semifinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži na súperku nárok. Trinásta nasadená Chorvátka Donna Vekičová (28) ju zdolala 6:4 a 6:0, Schmiedlovej sa nepodarilo nájsť na presné a rýchle údery žiadnu zbraň.

Schmiedlová - Vekičová 4:6, 0:6

Zápas trval len hodinu a päť minút. "Bolo to ťažké, bude ma to mrzieť, ale Donna hrala veľmi dobre a veľmi agresívne, takže som tam nemala ku koncu veľa šancí," uviedla Schmiedlová.

Slovenka držala krok s favoritkou v prvom sete, no ten druhý už patril jednoznačne Chorvátke. "Veľmi dobre podávala, tým si pomáhala. Boli trošku iné podmienky ako predošlé dni. Mne to až tak nelietalo, nepodarilo sa mi ju rozbehať a dostať tak trošku pod tlak. Hrala veľmi rýchlo, aj kurt je trošku iný."

"Čakala som, že bude hrať agresívne, veľmi ma neprekvapila, ale nerobila veľa chýb. Čakala som, kedy sa ja dostanem do tempa a do nejakého tranzu. Keď bolo 4:5, bol to dlhý gem, možno som si nemusela na začiatku prehrať servis. Druhý set bol však už veľmi ťažký," priznala Schmiedlová.

Pred zápasom bola taktika Vekičovú rozbehať, ale Chorvátka robila minimum chýb. "Možno som mohla ísť viac do druhého servisu a viac do strán, ale v druhom sete sa mi to už nedarilo otáčať," poznamenala Slovenka.

V piatok ju čaká duel o bronzovú medailu proti svetovej i nasadenej jednotke Poľke Ige Swiatekovej, v ňom chce zabojovať o kov.

"Bola to relatívne ťažká situácia. Nepomohlo mi, že som vedela, že prípadne budem hrať so Swiatekovou o tretie miesto. Všetci to však máme rovnaké a je super už len to, že som medzi štyrmi najlepšími. Bolo to ako-tak v pohode. Uvidíme, ako to dopadne. Hrám proti svetovej jednotke, bude to veľmi ťažké. Bude to aj trochu iný stres pred zápasom, ale je to šanca niečo viac uhrať," dodala rodáčka z Košíc.

Swiateková - Schmiedlová (najskôr 15:00)