Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvé slovenské štvrťfinále po 36 rokoch. Jeden z najväčších triumfov, hlási Schmiedlová

Schmiedlovej sa v Paríži pod piatimi kruhmi na antuke darí.
Schmiedlovej sa v Paríži pod piatimi kruhmi na antuke darí.AFP
Od čias Miloša Mečířa a jeho triumfu na OH v Soule v roku 1988 nemalo Slovensko na olympijskom turnaji svojho zástupcu medzi poslednými ôsmimi hráčmi. V utorok sa však Anna Karolína Schmiedlová (29) prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na OH v Paríži, keď v osemfinále vyradila štvrtú nasadenú Talianku Jasmine Paoliniovú (28).

Schmiedlová - Paoliniová 7:5, 3:6, 7:5

Slovenská tenistka uviedla, že tento duel patrí medzi najvydarenejšie v jej kariére. Zvíťazila na dvorci Suzanne Lenglenovej v areáli Roland Garros po trojsetovej bitke. "Bolo to extrémne náročné. Bolo veľmi teplo, na tenis nie úplne vhodné podmienky. Zvládla som to nakoniec. Je to pre mňa jeden z najväčších triumfov v živote proti hráčke z TOP 10, ktorá má tento rok výborné výsledky. Je to veľmi cenné," povedala Schmiedlová po stretnutí.

Zápas sa hral vo veľkom teple, obe hráčky v závere duelu šetrili energiu pri každom pohybe mimo hry. "Bolo to ťažké. Veľké teplo, dlhý zápas a dlhé výmeny, do toho nejaké emócie a stres. Mám dosť, ale zvládla som to a nedostala som kŕče, čo je dobré. Hrala som v niektorých momentoch odvážnejšie, ak to vtedy padne, tak mi to pomôže," dodala Slovenka.

Zápasové štatistiky.
Zápasové štatistiky.Flashscore

Schmiedlovej vyšiel úvod stretnutia a napokon sa aj prvý set stal jej korisťou. V druhom sa Talianka otriasla a dominovala. V úvode tretej sady obe hráčky dvakrát stratili servis. V Tildenovom geme čelila Slovenka trom brejkbalom, no podržala si podanie. V deviatom geme ju však Paoliniová brejkla a išla podávať na víťazstvo v zápase. Situáciu však nezvládla, keď spravila štyri nevynútené chyby. Schmiedlová ponúknutú šancu využila, získala aj ďalšie dva gemy.

"V tom čase, keď Paoliniová podávala na víťazstvo, som nemala veľa myšlienok. Bola som rada, že sa stíham napiť. Potom pokazila prvú loptu a zacítila som šancu a povedala som si, že to skúsim otočiť. Som rada, že to vychádzalo," uviedla Schmiedlová.

V záverečnom sete sa areál dvorca zaplnil do posledného miesta, diváci totiž čakali na konfrontáciu Španielov Carlosa Alcaraza a Rafaela Nadala, ktorí mali pred sebou štvorhru. Neľutovali, keďže obe tenistky v závere setu ponúkli viacero pekných výmen.

Koncentrovaná Schmiedlová.
Koncentrovaná Schmiedlová.AFP

"Všimla som si to, že sa areál zaplnil, ale už som mala dosť, hrala som automaticky, nie v strese.  Tieto kurty v Paríži mám veľmi rada. Keď som tu tento rok prehrala na Roland Garros, veľmi ma to trápilo, ale teraz sa mi to podarilo napraviť a mám z toho veľkú radosť."

"Veľmi veľa to pre mňa znamená a je to obrovský úspech. Zdolala som hráčky, ktoré sú v rebríčku predo mnou. Je to celkom iný zážitok, aj ľudia doma túto olympiádu potom inak vnímajú. Každému kto mi držal palce ďakujem," dodala Schmiedlová. Vo štvrťfinále aktuálnu víťazku Wimbledonu Češku Barboru Krejčíkovú.