Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlovej na olympiáde medaila unikla, zápas o bronz vyhrala jasne Swiateková

Aktualizované
Schmiedlová obsadila na olympiáde štvrté miesto.
Schmiedlová obsadila na olympiáde štvrté miesto.Profimedia
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) prehrala zápas o 3. miesto a zároveň boj o bronzovú medailu vo dvojhre žien na olympijských hrách v Paríži proti svetovej a turnajovej jednotke Poľke Ige Swiatekovej (23) za hodinu a minútu 2:6, 1:6. Rodáčka z Košíc dosiahla napriek prehre vo francúzskej metropole životný úspech. V sobotňajšom finále a dueli o zlato sa stretnú Číňanka Čeng Čchin-wen (21) a Chorvátka Donna Vekičová (28).

Swiateková - Schmiedlová 6:2, 6:1

Vďaka štvrtej priečke vylepšila Schmiedlová slovenské singlové tenisové maximum v ére samostatnosti. Daniela Hantuchová postúpila na OH 2012 v Londýne do osemfinále rovnako ako Dominika Cibulková na OH 2008 v Pekingu a Karina Cíleková Habšudová na OH 2000 v Sydney i na OH 1996 v Atlante. Za éry ČSSR vybojoval Miloslav Mečíř na OH 1988 v Soule zlatú medailu vo dvojhre a bronzovú vo štvorhre po boku Milana Šrejbera.

Schmiedlovej vyšiel úvod zápasu so Swiatekovou a po brejku v tretej hre sa ujala vedenia 2:1. Svetová jednotka však v ďalších minútach získala päť gemov za sebou a prvý set sa stal jej korisťou. Slovenka sa snažila hrať aktívne a umiestňovať loptičky do rohov dvorca, no vo výmenách robila priveľa nevynútených chýb. Swiateková bola v úvodnom dejstve stopercentná pri využívaní brejkbalov.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

V druhom sete Poľka odskočila Schmiedlovej na 4:1 a prvý vzájomný zápas s najlepšou slovenskou singlistkou už dotiahla do úspešného konca. V siedmom geme premenila prvý mečbal a získala bronzovú medailu. Napravila si tak chuť po prekvapujúcej semifinálovej prehre s Číňankou Čchin-wen Čeng. Schmiedlová vyhrala v Paríži štyri zápasy, pričom získala cenné skalpy Talianky Jasmine Paoliniovej i Češky Barbory Krejčíkovej.

"Samozrejme, smútok tam je, lebo byť štvrtý na olympiáde nie je až také príjemné, ale určite pred jej začiatkom by som to brala. Je to pre mňa veľký úspech, aj keď medailu nemám," uviedla Schmiedlová po zápase.