Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Schmiedlovú čaká v osemfinále neobľúbená súperka a favoritka, naposledy ju však porazila

Schmiedlová nebude proti Paoliniovej favoritkou.
Schmiedlová nebude proti Paoliniovej favoritkou. Profimedia
Slovenka Anna Karolína Schmiedlová (29) sa postarala o jedno z pondelkových tenisových prekvapení, keď v 2. kole olympijskej dvojhry vyradila 14. nasadenú Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú 6:4, 6:4. V utorok (najskôr od 13:30) však bude čeliť úplne inému kalibru, jednej z najlepších hráčok ostatných mesiacov, jasnej favoritke a zároveň štvorke turnajového pavúka - Jasmine Paoliniovej (28) z Talianska. Podarí sa Schmiedlovej zas a znova zbúrať negatívne predikcie?

Schmiedlová nemala pri ceste do Paríža najlepšiu náladu. Niet sa čomu diviť, veď na WTA 250 Livesport Prague Open prehrala už v 1. kole s 241. hráčkou rebríčka a lucky loserkou Kathinkou von Deichmannovou. V metropole Francúzska však Slovenka sama popiera papierové predpoklady, keď zdolala dvojicu hráčok z TOP 50 - Britku Katie Boulterovú 6:4, 6:2 a už spomínanú Haddadovú Maiovú dvakrát 6:4.

Štatistiky duelu proti Haddadovej Maiovej.
Štatistiky duelu proti Haddadovej Maiovej.Flashscore

Je to len štvrtý prípad, keď v sezóne vyhrala aspoň dva po sebe idúce zápasy v hlavnej súťaži na všetkých úrovniach. Pokiaľ sa bavíme iba o najvyššom okruhu (WTA 250 a vyššie), v marci bola v semifinále v Austine a rovnako i pred dvoma týždňami v Budapešti. Okrem toho v máji získala titul na antuke v Parme na podujatí WTA 125k.

Rodáčka z Košíc má v Paríži ďalšiu šancu na vylepšenie maxima spod piatich kruhov. V Riu 2016 pri debute na OH vyradila v 1. kole dvojhry šiestu nasadenú Talianku Robertu Vinciovú 7:5, 6:4. S Ruskou Jekaterinou Makarovovou však následne prehrala v 2. kole po trojsetovej bitke 6:3, 4:6 a 2:6.

Paoliniová pokračuje vo výbornej forme, keď v prvých dvoch olympijských kolách zdolala Rumunku Anu Bogdanovú 7:5, 6:3 a Poľku Magdu Linetteovú 6:4, 6:1. Svetová päťka je úplne iná hráčka ako tá, ktorá debutovala na olympijských hrách v Tokiu 2021 a v prvom kole prehrala s Češkou Petrou Kvitovou.

Vlnu pozornosti vzbudila po tom, ako v predchádzajúcu sezónu ukončila v TOP 30 a vo februári 2024 sa stala šampiónkou WTA 1000 v Dubaji. Talianka posunula svoju hru na vyššiu úroveň, keď vyhrala 16 z posledných 19 duelov, pričom na Roland Garros a vo Wimbledone dokráčala do finále.

Vo vzájomnej bilancii vedie Paoliniová na všetkých úrovniach 6:2, hoci ich posledné stretnutie ovládla Schmiedlová na harde v hale v rámci reprezentačného zápasu Pohára Billie Jean Kingovej v apríli 2023. Talianka by si však mala veriť aj vzhľadom na to, že triumfovala vo všetkých troch súbojoch na antuke pomerom 2:0 (naposledy v júli 2022 v Palerme).

Schmiedlová - Paoliniová (najskôr 13:30)