Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vondroušová nebude obhajovať olympijské striebro, do Paríža ju nepustí zranenie

Vondroušová bude na olympijských hrách v Paríži chýbať.
Vondroušová bude na olympijských hrách v Paríži chýbať.Profimedia
Česká výprava prichádza pred štartom olympijských hier v Paríži o jednu medailovú nádej. Na poslednú chvíľu zrušila svoju účasť v Paríži tenistka Markéta Vondroušová (25), ktorá mala v dvojhre obhajovať tri roky staré striebro z Tokia.

Vondroušová počas turnaja Livesport Prague Open uviedla: "Je mi to veľmi ľúto, ale zo zdravotných dôvodov sa nezúčastním na tohtoročných olympijských hrách v Paríži. Do poslednej chvíle som dúfala a verila, že by som mohla nastúpiť aspoň vo štvorhre, ale problémy s rukou ma na kurt nepustia. Teraz sa sústredím na to, aby som bola v poriadku na US Open, vo Francúzsku budem držať palce všetkým českým hráčom." 

Rodáčka zo Sokolova sa naposledy predstavila na Wimbledone, vypadla v prvom kole s Jessicou Bouzasovou Maneirovou. Predtým však na Roland Garros došla do štvrťfinále a zdalo sa, že by mohla uspieť v prostredí, kde si v roku 2019 zahrala svoje prvé grandslamové finále. Vondroušová ale do Paríža druhýkrát v tomto roku nepocestuje. Dôvodom je zranenie ľavej ruky, pre ktoré si musí dať od tenisu pauzu.

Vondroušová bola prihlásená aj do štvorhry, kde mala vytvoriť pár s Karolínou Muchovou. Česko tak po odstúpení minuloročnej wimbledonskej víťazky prišlo aj o jeden deblový pár. Na štartovej listine však zostáva dvojica Barbora KrejčíkováKateřina Siniaková.

Olympijský turnaj, ktorý budú hostiť parížske dvorce Rolanda Garrosa, sa začne v sobotu 27. júla. Finále ženskej dvojhry je naplánované o týždeň neskôr, zápas o zlato vo štvorhre sa uskutoční v nedeľu 4. augusta. Z českých tenistiek bude o cenný kov bojovať Linda Nosková.