Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Muchová v Palerme prehrala s obhajkyňou Čeng Čchin-wen. Na druhý titul čaká takmer päť rokov

Muchová na titul v Palerme nedosiahla.
Muchová na titul v Palerme nedosiahla.Profimedia
Karolína Muchová (27) hrala na antuke v Palerme po takmer ročnej prestávke a na zisk druhého titulu na WTA Tour, na ktorý pre zdravotné komplikácie čaká takmer päť rokov, jej chýbal jediný set. V súboji dvoch najvyššie nasadených hráčok prehrala Češka s obhajkyňou titulu Číňankou Čeng Čchin-wen (21) 4:6, 6:4, 2:6 a zhoršila si finálovú bilanciu na 1-4.

Čchin-wen - Muchová 6:4, 4:6, 6:2

Týždeň pred začiatkom olympijského turnaja v Paríži si Muchová zahrala piate finále v kariére a prvé od augusta minulého roka, keď hrala o titul v Cincinnati. Rodáčka z Olomouca však na triumf nedosiahla a jej jediným primátom zostáva ten, ktorý získala ešte v septembri 2019 v Soule.

Češka vstúpila do zápasu so svetovou sedmičkou a obhajkyňou titulu Čeng Čchin-wen sebavedomo a hneď v prvom geme zobrala Číňanke podanie. Brejk však nepotvrdila, hoci vďaka dvom esám zmazala tri šance súperky a pri štvrtej urobila dvojchybu. V siedmom geme Češka čistou hrou prelomila servis nasadenej jednotky, ale opäť sa jej nepodarilo zvýšiť náskok. V desiatej hre Muchová tretíkrát v zápase stratila podanie pre štyri nevynútené chyby a zároveň aj prvý set. Zahrala menej víťazných úderov a urobila viac chýb ako jej súperka.

Druhú sadu začala rovnako ako prvú a tentoraz dokonca prelomila prekliatie. Prvýkrát v zápase sa ujala vedenia o dve hry. Muchová hrala pestro a často sa snažila meniť rytmus výmen, ako je jej zvykom. Často skracovala hru a aj to jej pomohlo k vedeniu 4:1. Tento náskok jej stačil na zisk setu. V desiatom geme odvrátila brejkbaly a napokon premenila prvý setbal na vyrovnanie. Česká hráčka zahrala deväť víťazných úderov, rovnako ako jej súperka a urobila o dve chyby menej (13:15).

Po vyhratom druhom sete však rýchlo stratila dynamiku a začiatok rozhodujúceho jej vôbec nevyšiel. Rýchlo prehrávala 0:3. Aktuálne 35. hráčka sveta však bojovala ďalej a po víťaznom forhende sa jej podarilo znížiť na rozdiel jedného gemu.

Muchová, ktorá vo februári podstúpila operáciu pravého zápästia, hrala na Sicílii len tretí turnaj v tomto roku a prvý na antuke od vlaňajšieho Roland Garros, kde sa dostala do finále. Pri sezónnej premiére na tráve v Eastbourne sa dostala do štvrťfinále, ale ešte predtým odstúpila pre problémy s operovaným zápästím. Vo Wimbledone vypadla v prvom kole. Svoju bilanciu v boji o titul si zhoršila na 1-4 a neukončila takmer päťročné čakanie na trofej.