Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz sa zastal Sinnera: Má to ťažké, ľudia sa na neho začali pozerať inak

Prípad Sinnera je často rozoberanou témou.
Prípad Sinnera je často rozoberanou témou.Jade Gao / AFP
Štvornásobný grandslamový šampión Carlos Alcaraz (21) uviedol, že dopingový prípad Jannika Sinnera (23) nie je dobrou reklamou pre tenis. Španielsky talent však pre najvyššie postaveného hráča rebríčka ATP našiel dávku pochopenia.

Svetová antidopingová agentúra (WADA) uviedla, že sa odvolala na Športový arbitrážny súd po tom, ako Sinnera minulý mesiac zbavili obvinení z previnenia. WADA žiada zákaz činnosti až na dva roky za to, že Talian mal v marci dvakrát pozitívny test na stopy zakázanej látky clostebol.

Medzinárodná agentúra pre bezúhonnosť tenisu následne prijala Sinnerovo vysvetlenie, že droga sa do jeho tela dostala, keď jeho fyzioterapeut použil sprej s jej obsahom na ošetrenie reznej rany, a potom hráčovi poskytol masáž a športovú terapiu.

Alcaraz na turnaji China Open v Pekingu povedal: "Myslím si, že pre tenis to vo všeobecnosti nie je veľmi dobré znamenie."

Medzi niektorými hráčmi sa objavila skepsa voči Sinnerovmu vysvetleniu, prečo neprešiel dvoma testami, ale Alcaraz zaujal sympatickejší postoj: "Je to pre neho ťažké. Viem, že o tom všetci hovoria, správy o tom píšu. Ľudia sa na neho začali pozerať inak. Neviem, ako to môže byť, ale určite chápem jeho pozíciu. Cítim s ním."

Španiel následne pokračoval: "Každopádne hra a úroveň, ktorú ukazuje so všetkým, čím si teraz prešiel, je šialená. Dúfam, že táto vec pôjde čoskoro bokom a on sa bude môcť sústrediť na to, čo miluje, a to je hrať tenis, snažiť sa pokračovať." Na spomínanom podujatí v Pekingu hrá aj Sinner, ktorý sa v pondelok stretne s českým oponentom Jiřím Lehečkom.