Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz štvrtýkrát v rade zdolal Medvedeva, finále v Pekingu si zahrá so Sinnerom

Aktualizované
Alcaraz zvíťazil ôsmykrát v rade.
Alcaraz zvíťazil ôsmykrát v rade.ANDRES MARTINEZ CASARES / EPA / Profimedia
Carlos Alcaraz (21) v Pekingu po roku zložil semifinálový reparát, zdolal Daniila Medvedeva (28) a tohtoročnú bilanciu s hráčmi z TOP 5 si vylepšil na 7:1. Španiel prvýkrát od olympiády postúpil do finále. O prvý titul od wimbledonského triumfu sa pobije s minuloročným premožiteľom a obhajcom titulu Jannikom Sinnerom (23).

Medvedev - Alcaraz 5:7, 3:6

Alcaraz po prvenstve na Wimbledone a zisku striebornej olympijskej medaily zaznamenal dva individuálne nezdary, keď na Masters 1000 v Cincinnati nezvládol hneď svoje úvodné vystúpenie proti Gaëlovi Monfilsovi a na US Open vypadol v druhom kole s Boticom Van de Zandschulpom.

Teraz už je späť vo forme a v dvojhre neprehral osem zápasov v rade. Potom, čo Španielsku pomohol k postupu v Davis Cupe a Tímu Európy k triumfu na Laver Cupe, sa mu darí na podniku ATP 500 v Pekingu. Po Giovannim Mpetshim Perricardovi, Tallonovi Griekspoorovi a Karenovi Chačanovovi nestratil set ani s Medvedevom.

Alcaraz v prvom sete dvakrát nepotvrdil brejk a prehrával 4:5. Potom však bleskovo získal tri gemy a ďalšie problémy na servise už riešiť nemusel. Zvíťazil po necelej hodine a pol, od minuloročného US Open vyhral už štvrtý vzájomný duel po sebe. Celkovú bilanciu s o sedem rokov starším Rusom upravil na 6:2.

Medvedev tak ani v Pekingu, kde pred piatimi rokmi triumfoval, neukončí rok a pol dlhé čakanie na titul. Naposledy sa radoval vlani na jar na antukovom Masters 1000 v Ríme. Španielsky hráč v Pekingu prekonal minuloročný výsledok a piatykrát v sezóne postúpil do finále, v ktorých má bilanciu 16:5.

Zostrih zápasu Alcaraz - Medvedev.
Flashscore

Sinner – Yunchaokete Bu 6:3, 7:6

O titul si Alcaraz zahrá v odvete za minuloročné semifinálové vyradenie so Sinnerom, ktorého odvtedy dvakrát porazil a vo vzájomnej bilancii vedie 6:4. Talian v druhom semifinále potvrdil rolu favorita proti domácemu hráčovi, ktorým bol Yunchaokete Bu.

Sinner, ktorý v týchto dňoch čelí obnoveniu procesu okolo marcového pozitívneho testu na doping, v Pekingu nadväzuje na triumfy zo Cincinnati a na US Open. V čínskej metropole natiahol svoju neporaziteľnosť na 15 stretnutí, v prvých dvoch kolách zdolal v troch setoch Nicolasa Jarryho a Romana Safiullina a vo štvrťfinále zastavil Jiřího Lehečku.

Dvadsaťtriročná svetová jednotka vlani práve v Pekingu zahájila stále trvajúce životné obdobie a v posledných 12 mesiacoch je jasne najlepším hráčom na tvrdých povrchoch. Dokonca ako iba štvrtý po Matsovi Wilanderovi, Rogerovi Federerovi a Novakovi Djokovičovi ovládol v jednej sezóne oba hardové Grand Slamy.

Sinner upravil svoju vynikajúcu tohtoročnú bilanciu na 59:5, z toho 39:2 na harde. Na všetkých 13 turnajoch v prebiehajúcej sezóne postúpil minimálne do štvrťfinále, 10-krát nechýbal v semifinále a siedmykrát je vo finále, v ktorom prehral naposledy vlani na Turnaji majstrov.