Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz zmietol v Pekingu Griekspoora za necelú hodinu a postúpil do štvrťfinále

Alcaraz zmietol Griekspoora a je vo štvrťfinále.
Alcaraz zmietol Griekspoora a je vo štvrťfinále.WU HAO / EPA / Profimedia
Carlos Alcaraz (21) suverénne zvládol aj svoj druhý zápas po víťazstve na Laver Cupe a rýchlom presune do Číny. S Tallonom Griekspoorom (28) stratil len tri gemy a po víťazstve 6:1, 6:2 za necelú hodinu postúpil v Pekingu do štvrťfinále. O obhajobu vlaňajšieho semifinále si zahrá s Karenom Chačanovom (28).

Griekspoor - Alcaraz 1:6, 2:6

Carlos Alcaraz pomohol tímu Európy minulý víkend na Laver Cupe v Berlíne rekordnými ôsmimi bodmi k zisku trofeje zo slávnej súťaže družstiev. O päť dní neskôr slávil prvé víťazstvo na turnaji v Pekingu, kde v úvodnom strete zdolal francúzskeho servismana Giovanniho Mpetshiho Perricarda 6:4, 6:4. Španielsky favorit nezaváhal ani v druhom vystúpení a po hladkom triumfe 6:1, 6:2 s Holanďanom Tallonom Griekspoorom postúpil do štvrťfinále.

Alcaraz od začiatku jasne dominoval, vyhral prvých päť hier a úvodný set získal za necelú polhodinu. V druhej sade od stavu 0:1 bral päť gemov v rade, nepripustil žiadne komplikácie pri svojom podaní a zápas ukončil za necelú hodinu hry. V celom priebehu nečelil ani jednému brejkbalu a ovládol všetkých 23 bodov po prvom podaní. Španiel zároveň dosiahol míľnik 200 vyhratých zápasov na okruhu.

Zostrih zápasu

Zostrih zápasu.
Flashscore

Španiel rovnako ako vlani postúpil do štvrťfinále bez straty setu a jedno víťazstvo ho delí od zopakovania minuloročného semifinále, v ktorom prehral s Jannikom Sinnerom. Tento rok sa s Talianom môže stretnúť až vo finále. S Griekspoorom si vylepšil vzájomnú bilanciu na 5-1, jediná prehra prišla v ich prvom stretnutí pred tromi rokmi v Montpellieri. V ostatných nestratil ani set.

O postup medzi najlepších štyroch si zahrá s Karenom Chačanovom. S ruským tenistom odohral všetky tri duely na antuke a zakaždým vyhral bez straty setu.